NRK Meny
Normal

Kan bli universitet til neste år

En ny søknad vil bli behandlet raskt.

Høgskolen i Bodø

KAN NÅ MÅLET: Høgskolen i Bodø kan likevel rekke å bli universitet til neste år, slik planen er.

Foto: Høgskolen i Bodø / Ernst Furuhatt

Det lover direktør Oddvar Haugland i Nokut, det statlige organet som godkjenner høgskole- og universitetsutdannelser.

Torsdag plantet de et solid slag i magen for de som jobber for at Høgskolen i Bodø skal bli universitet allerede til neste år, da de ikke godkjente en søknad om ei doktorgradsutdanning.

LES: Bom stopp for universitetet

Mange frykter dette kan forskyve planene to år fram i tid, men nå viser det seg at det likevel kan bli et universitet i Nordland til neste år.

Forventer oppfølging

- Jeg regner med at Høgskolen i Bodø kommer til å følge opp det som er påpekt i fra oss som manglende i søknaden, og da vil også vi ta ballen videre.

Det sier direktør Oddvar Haugland i Nokut.

LES: Gir ikke opp universitetet

To i minus

Det var søknaden om ei doktorgradsutdanning i praktiske fag styret vendte tommelen ned for torsdag. Denne doktogradsutdanningen er viktg fordi det må godkjennes i alt fire slike utdanninger dersom høskolen skal kunne bli universitet.

Rektor Pål A. Pedersen.

Rektor Pål Pedersen.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

To slike utdanninger er allerede godkjent, og det er ikke lenge til før også doktorgradsutdanningen i akvakultur blir godkjent.

Dersom utdanningen i praktiske fag raskt får en ny behandling som ender med godkjenning, kan Høgskolen i Bodø bli universitetet i Nordland midt i valgkampen neste høst.

Rektor Pål Pedersen ved høgskolen er mer optimistisk i dag enn han var i går:

- Jeg tror vi har mulighet til å komme i dialog med Nokut ganske fort og få rettet opp de momentene som de mener er for dårlige.