NRK Meny
Normal

Dette kan være årets snowboardbilde

Med midnattssola som bakgrunn knipset Rune Dahl det som kan bli årets snowboardbilde for 2013. – På vei opp fjellet skjønte jeg at det kom til å bli perfekt.

Nominert til årets snowboardbilde med motiv fra Narvik

Med Daniel Josefsens «method» som motiv har fotograf Rune Dahl fra Narvik blitt nominert til årets snowboardbilde.

Foto: www.runedahl.no

I slutten av mai i fjor var fotograf Rune Dahl på rett sted til rett tid. Det nærmet seg midnatt og i strålende solskinn over Narvikfjellet sto han klar med kameraet.

– På vei opp skjønte jeg at det kom til å bli perfekt. Det var helt blikkstille, solen lå akkurat der den skulle og det samme gjorde malmbåten i bakgrunnen, sier Dahl til NRK.no.

Og det er flere som synes fotografen fra Narvik har fanget noe perfekt med kameralinsen. Nå er bildet ett av fem nominerte i kategorien «årets bilde 2013» under Snowboardawards.

Fotograf Rune Dahl

Narvikværingen Rune Dahl er nominert i kategorien årets bilde under Snowboardawards.

Foto: Privat

Nordnorsk midnattssol gir bildet et fantastisk lys. Komposisjonen er bra og båten i fjorden gir bildet dybde, perspektiv og liv. Det er et veldig fotovennlig og tidløst triks som er bra utført av kjører og ser estetisk pent ut.

Det er Norges Snowboardforbund og magasinet Playboard som står bak kåringen.

Dahl fikk vite om nominasjonen fredag morgen, og leder avstemningen på nett soleklart med over 85 prosent av stemmene, skriver Fremover som først omtalte saken.

– Måtte bli full treff

Det er vanligvis utøvere med ski på beina Dahl fotograferer, men da snowboardkjører Daniel Josefsen ringte og spurte om han ville komme med kameraet, sa han ja med en gang.

– Det bare måtte bli full treff. Jeg har kontroll på det fototekniske og Daniel har tidligere vært i norgestoppen på brett. Han er utrolig dyktig.

40-åringen har holdt på med fotografering i mer enn 20 år og synes det er ekstra artig at et bilde fra Narvikfjellet er blant de fem bildene som er plukket ut.

– Det er min hjemmebane. Jeg liker å reklamere for Narvik, og sånn sett er dette helt fantastisk.

Han synes det er en stor anerkjennelse bare å komme med som en av de fem nominerte.

– Et par av navnene er blant de store i snowboardmiljøet i Norge, spesielt Daniel Tengs. Jeg har imidlertid fordelen av å komme fra en mindre plass med stor patriotisme og det hjelper i slike avstemninger.

Håper det kan bli en døråpner

Fotografen har hele tiden hatt en dragning mot natur- og actionbaserte bilder, og er selv aktiv i fjellet. Han har tidligere solgt mye bilder til inn- og utland, men håper nominasjonen kan åpne flere dører.

– Jeg tror jeg har et visst navn innen skifoto, men kommer du høyt opp i en slik konkurranse blir det enklere å nå ut.

For han har ingen planer om å legge kameraet på hylla med det første. Selv om forholdene på Narvikfjellet var upåklagelige, jakter han fortsatt på nye motiver som kan overgå det nominerte bildet.

– Det helt perfekte bildet vil aldri komme og det er derfor jeg er ute nærmest daglig med kameraet.

Her kan du lese juryens nominasjonsbegrunnelse:

Nordnorsk midnattssol gir bildet et fantastisk lys. Komposisjonen er bra og båten i fjorden gir bildet dybde, perspektiv og liv. Det er et veldig fotovennlig og tidløst triks som er bra utført av kjører og ser estetisk pent ut.