Hopp til innhold
Carl Martin Eggesbø og Kristine Cornelie Margrete Hartgen skal spille hovedrollene i filmen «Kampen om Narvik»
Foto: Azad Razaei / NRK

Kampen om Narvik – film

Oppsummert

Slaget om Narvik i 1940 var det største på norsk jord. Nordisk film produserer storfilmen om slaget. Innspillingen ble stoppet 13. mars på grunn av koronapandemien, men starter opp igjen 26. mai.

 • «Kampen om Narvik» kan bli utsatt enda mer

  Storfilmen har blitt utsatt flere ganger, på grunn av pandemien og som følge av krigen i Ukraina. Det er ennå ikke besluttet når den kommer på kino, og det er krevende å finne en ny premieredato, skriver Dagsavisen. – Det er tett med filmer til høsten, og det er mange hensyn å ta. Vi skal ta en beslutning ganske raskt, i samråd med kinoer, finansiører og distributør, sier direktør Sveinung Golimo i Nordisk Film. Ifølge Golimo kan det ikke utelukkes at premieren utsettes ti 2023, som følge av det tette høstprogrammet.

  Henrik Mestad i «Kampen om Narvik». Filmen har utsatt premieren fordi salg av kinobilletter er en viktig del av filmens inntekter.
  Foto: Nordisk film
 • «Kampen om Narvik» kan få premiere til høsten

  Storfilmen «Kampen om Narvik» har blitt utsatt en rekke ganger. Det kan bli høst før den omsider vises for kinopublikummet, skriver Fremover. Direktør Sveinung Golimo i Nordisk Film sier at det er lite sannsynlig at filmen vil bli utsatt til 2023. Samtidig kan det ikke utelukkes fordi det vil være mange andre filmer i kinoprogrammene til høsten.

  Henrik Mestad i «Kampen om Narvik». Filmen har utsatt premieren fordi salg av kinobilletter er en viktig del av filmens inntekter.
  Foto: Nordisk film
 • Ny aldersgrense for Kampen om Narvik

  Medieklagenemnda har endret Medietilsynets vedtak om aldersgrense på filmen Kampen om Narvik. Distributøren har fått medhold i at filmen skal ha aldersgrense 12 år i stedet for 15 år.

  I begrunnelsen trekker nemnda spesielt fram barns rett på informasjon, og at dette særlig gjelder for denne filmen som tar opp en hendelse av historisk betydning for Norge.

 • Reagerer på utsettelse

  Redaktør i Fremover, Christian Senning Andersen, reagerer på at storfilmen «Kampen om Narvik» er utsatt på grunn av krigen i Ukraina. På lederplass i dag skriver han at det aldri har vært viktigere å vise denne filmen for å vise hvordan krig oppleves og for å ikke glemme historien.

  ansv_red_fremover
  Foto: Kristoffer Klem Bergersen / Fremover
 • Utsettes nok en gang

  Kinopremieren på "Kampen om Narvik" flyttes som følge av krigen i Ukraina, melder Nordisk Film. Filmens produsent Aage Aaberge er klar over at utsettelsen vil skuffe mange, særlig i nord. – Det er selvfølgelig tungt å utsette. Under de nåværende omstendighetene har vi likevel kommet frem til at det er det eneste riktige å gjøre, sier Aaberge. Det er foreløpig ikke satt en ny dato for kinopremiere.

  Carl Martin Eggesbø som Gunnar Tofte
  Foto: Nordisk film