Hopp til innhold
Carl Martin Eggesbø og Kristine Cornelie Margrete Hartgen skal spille hovedrollene i filmen «Kampen om Narvik»
Foto: Azad Razaei / NRK

Kampen om Narvik – film

Oppsummert

Slaget om Narvik i 1940 var det største på norsk jord. Nordisk film produserer storfilmen om slaget. Innspillingen ble stoppet 13. mars på grunn av koronapandemien, men starter opp igjen 26. mai.

 • Kampen om Narvik til Netflix

  Strøymegiganten Netflix har lagt ut førehandsomtale til filmen Kampen om Narvik, men foreløpig er det berre enkelte land som får tilgang til filmen. Noreg er ikkje eit av dei.

  Det skriv avisa Fremover.

  Land som kan få sjå filmen den 23. januar i år er USA, Storbritannia, Danmark og Hellas, skriv lokalavisa. I førehandsomtalen som landa har fått, har filmen fått forkorta tittelen til «Narvik».

  Noreg, Sverige, Frankrike og Tyskland er blant landa som ikkje får tilgang til filmen endå.

  Filmen blir då førebels ikkje å sjå på den norske versjonen av strøymetenesta. Produsent Aage Aaberge sa til Fremover førre veke at dette er fordi filmen skal klare å utnytte kinomarknaden i Noreg best mogleg. Det kan derfor ta ei stund før filmen kan strøymast i Noreg.

  Siste veka i desember 2022 var Kampen om Narvik den mest sette filmen på kinoar.

  Skuespillerne i filmen "Kampen om Narvik" Kristine Hartgen og Carl Martin Eggesbø ser på hverandre.
  Foto: Eirik Linder Aspelund / Eirik Linder Aspelund/Nordisk Film Distribusjon AS
 • «Kampen om Narvik» kan bli utsatt enda mer

  Storfilmen har blitt utsatt flere ganger, på grunn av pandemien og som følge av krigen i Ukraina. Det er ennå ikke besluttet når den kommer på kino, og det er krevende å finne en ny premieredato, skriver Dagsavisen. – Det er tett med filmer til høsten, og det er mange hensyn å ta. Vi skal ta en beslutning ganske raskt, i samråd med kinoer, finansiører og distributør, sier direktør Sveinung Golimo i Nordisk Film. Ifølge Golimo kan det ikke utelukkes at premieren utsettes ti 2023, som følge av det tette høstprogrammet.

  Henrik Mestad i «Kampen om Narvik». Filmen har utsatt premieren fordi salg av kinobilletter er en viktig del av filmens inntekter.
  Foto: Nordisk film
 • «Kampen om Narvik» kan få premiere til høsten

  Storfilmen «Kampen om Narvik» har blitt utsatt en rekke ganger. Det kan bli høst før den omsider vises for kinopublikummet, skriver Fremover. Direktør Sveinung Golimo i Nordisk Film sier at det er lite sannsynlig at filmen vil bli utsatt til 2023. Samtidig kan det ikke utelukkes fordi det vil være mange andre filmer i kinoprogrammene til høsten.

  Henrik Mestad i «Kampen om Narvik». Filmen har utsatt premieren fordi salg av kinobilletter er en viktig del av filmens inntekter.
  Foto: Nordisk film
 • Ny aldersgrense for Kampen om Narvik

  Medieklagenemnda har endret Medietilsynets vedtak om aldersgrense på filmen Kampen om Narvik. Distributøren har fått medhold i at filmen skal ha aldersgrense 12 år i stedet for 15 år.

  I begrunnelsen trekker nemnda spesielt fram barns rett på informasjon, og at dette særlig gjelder for denne filmen som tar opp en hendelse av historisk betydning for Norge.