Kampen for kapellet

-Vi fikk sjokk da vi så at kirkebygget vårt var til salgs for 1krone.

Jorunn Adolfsen

Glad i kapellet: Jorunn Adolfsen og hennes sambygdinger satt ikke med hendene i fanget da kommunen ville kvitte seg med det gamle kapellet.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Det sier Jorunn Adolfsen, som sammen med sine sambygdinger nord i Vestvågøy i dag puster lettet ut, fordi kapellet på Knutstad nå ser ut til å være berget.

Utgiftspost

Kommunen ville kvitte seg med en utgiftspost, og mente folket i omegnen burde klare seg med den store moderne kirken på Borg til alle kirkelige handlinger, inkludert alle begravelser. Og kommunen var fornøyd om noen var villige til å overta den gamle bygningen, om så for bare ei krone.

-Vi har opplevd gjennom årene at det ene etter det andre blir tatt fra oss, og et sted måtte det jaggu gå ei grense. Den gikk ved kapellet, sier Adolfsen.

-Men nå, etter en del møter med kommunen, og etter at en driftig forening for ivaretakelse av kapellet har kommet i sving, så har tingene løst seg.

HØR: Glad i kapellet. Reporter Billy Jacobsen

-Sant nok er det forholdsvis kort vei til Borge kirke, men dette handler om identitet og selvfølelse. Og det bor mange gamle mennesker her, som lurer på hvor de skal ta det siste farvel. Det er de som har sagt at de blir syke av å tenke på dette. De har følelser for kapellet sitt, sier hun.

Intet salg allikevel
Nå skal kapellet på Knutstad fortsatt holdes i drift med kommunen som eiere, i samarbeid med bygdefolket, som blant annet har bidratt i en dugnad med oppussing av den hvite bygningen kloss ved E10.

-Foreningen holder basarer og driver innsamling, og det er gitt flere gaver fra privatpersoner. Folk her er glade for å gi til kapellet, smiler Jorunn Adolfsen.