NRK Meny
Normal

Kameratgjeng på line: - Vi liker utfordringer

Elias (16) har aldri prøvd seg på line tidligere. Tauet han skal balansere på er 25 meter langt, ned til det kalde havet er det fem meter.

En kameratgjeng går på line over havet i Bodø.

I Bodø prøvde en vennegjeng seg på et litt uvanlig stunt søndag kveld. Yngst på laget er 16 år gamle Elias Sundsfjord fra Mosjøen.

Ikke helt lett

Mens de andre hadde på seg dykkerdrakter, forsøkte, Elias lykken i bare shortsen

– Det var veldig vanskelig. For tauet rista sånn. Dermed greide jeg ikke å gå så langt. bare noen få skritt, en knapp meter kanskje, medgir han.

Sommerdagen i Nordland frister til uteaktiviteter. Denne er litt annerledes. Noen av dem har sett for seg at akkurat her skulle de forsøke noe nytt. Like utenfor NRK-bygget, der den nye hurtigrutekaia bygges spenner de opp lina.

– Vi har jobba her, og sett at det var muligheter, forteller storebror Magnus Sundsfjord.

Lina har de oppfinnsomme karene spent mellom to murkanter. Det er 20-25 meter over, og fem-seks meter ned til havoverflata dersom du faller. Og det gjør du.

Har det bare gøy

Det blir mange plask i sjøen. Noen få meter er det lengste de kommer, før de stuper ned i det kalde havet.

– Vi gjør det bare for gøy. Nå blåser det litt i dag også, så det er ikke lett å komme over. Også er det såpass langt over, at det var vanskelig å få lina ordentlig stram. Det er mye bevegelse i lina.

For den yngste på laget, 16 år gamle Elias Sundsfjord, ble det harde slag da han to ganger - i bare shortsen - havna i havet.

– Første gang landa jeg på magen, andre gang på rygge. Det var hardere å lande uten dykkerdrakt.

Kaldt og vondt

Det er rundt seks grader i havet , og 16-åringen rister av kulde, men smiler..

– Det var kaldt og litt vondt da jeg landa.

Men hvorfor ta av seg dykkerdrakten, som alle de andre har på?

– Jeg ville ha ei ekstra utfordring, forteller Elias Sundsfjord før han og resten av gjengen begynner å snakke om å pakke sakene for denne gang.

Men de lover å komme igjen....

Kom over til slutt

Nå har de holdt det gående - og plaskende- i tre timer. Og jammen skulle en av dem lykkes til slutt. Jubelropene høres langt inn i redaksjonen i NRK Nordland.

Kim Svensson gliser bredt der han flyter rundt i dykkerdrakten. Det måtte en svenske til for å komme helt over de 25 metrene. Og det kan bli lenge til neste gang.

– Dette er det bare å nyte, fantastisk.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.