NRK Meny
Normal

Jorun (55) mottok drapstrussel: – Jeg ble skrekkslagen

Jorun Nergaard i Brønnøysund er en av flere hundre nordmenn som har mottatt drapstrusler på sms fra en nordmann bosatt i Litauen.

Mottok trussel-sms

Denne drapstrusselen mottok Jorun Nergaard. Drapstrusselen retter seg mot to personer i bedriften hun jobbet i.

Foto: Skjermdump/Privat

For tre uker siden tikket det inn en melding på telefonen til Jorun Nergaard i Brønnøysund. Der står det at to ansatte i butikkkjeden Mekk skulle drepes. En butikkkjede Nergaard jobbet i, inntil nylig.

– Jeg ble livredd, jeg låste alle dører, trakk ned persiennene og sov ikke på to uker, sier Nergaard.

Fortsatt føler hun ubehaget på kroppen.

– Jeg ble skrekkslagen fordi det var så spesifikt mot noe jeg er så nært knyttet til. Ettersom flere at butikkene til Mekk har gått konkurs, fryktet jeg at dette var en person som hadde penger til gode og ville gjøre alvor av truslene, sier hun.

Flere hundre har mottatt trusler

Flere hundre nordmenn har de siste ukene mottatt drapstrusler på sms fra et nummer registrert i Litauen. Ifølge politiet er det en østfolding som står bak meldingene. Han skal være dømt for kidnapping og grov narkotikakriminalitet, og sitter fengslet i Litauen. Det var VG som først omtalte saken tidligere i dag.

I trusselmeldingen Nergaard mottok, stammer fra et litauisk nummer. Avsenderen er oppgitt å være en leder i politiet i Østfold. Ifølge politiet kan årsaken være et hevnmotiv fra østfoldingen.

– Han har et spesielt sinne mot denne politilederen. Vi har snakket med den straffedømte om dette, og det er tydeligvis noe som ligger langt tilbake i tid, sier politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt til VG.

Politimesteren i Follo, Arne Jørgen Olafsen

Politimesteren i Follo, Arne Jørgen Olafsen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Tror ikke trusselen er reell

Presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos sier til NRK at en rekke politidistrikt har fått meldinger om trusler på sms.

Nergaard svarte ikke på trusselmeldingen hun mottok. Hun kontaktet det lokale politiet om saken for to uker siden, men sier hun ikke har hørt noe fra dem etter det.

– Medieoppslagene i dag gjør at jeg tviler på at truselen jeg fikk er reell. Han skal få det travelt hvis han planlegger å drepe alle som han har truet, men det er for galt at en slik person skal få skremme flere hundre nordmenn, deriblant ei halvgammel kjerring som meg, sier Jorun Nergaard.