NRK Meny
Normal

Jobber hardt med Bodø/Glimts framtid fra stranda

– Vi kommer til å dunke på, og lage et resultat alle nordlendinger kan være stolte av, sier en entusiastisk Aasmund Bjørkan fra stranden på Gran Canaria.

Bjørkan

Aasmund Bjørkan er ny trener for Bodø/Glimt

Foto: Øystein Nygård / NRK

Bodø/Glimts nye hovedtrener Aasmund Bjørkan melder fra om en spennende Tippeliga det kommende året.

– Vi vet at det blir en spennende og artig Tippeliga neste år. Brann og Sogndal kommer tilbake med gode lag. I tillegg har store lag som Rosenborg og Strømsgodset skikkelig vind i seilene, sier Bjørkan.

Den ferske hovedtreneren forsikrer om at Bodø/Glimt skal prege Tippeligaen neste år.

– Vi ønsker å være en fargeklatt i ligaen, skape entusiasme og ha et godt fotballag. 2016 er et kjempespennende år for Bodø/Glimt med 100-års jubileum, og det er en stor ære for meg å få være med på dette.

Har startet jakten på nye spillere

Fotballaget har mistet mange sentrale spillere dette året. Til tross for at Bodø/Glimt er en økonomisk liten klubb, forsikrer Bjørkan at de vil finne midlene som trengs.

– Det er utrolig viktig at vi utvikler våre egne unge spillere. Pengene til de forsterkningene vi trenger, er jeg sikker på at vi klarer å finne.

Etter det NRK erfarer får Bjørkan en halv million kroner mindre i årslønn enn det gamletrenerer Jan Halvor Halvorsen hadde. Det er penger som vil bli brukt på forsterkninger i spillerstallen.

Den nye fotballtreneren presierer at laget har en stamme med gode spillere, og jakten på nye spillere er allerede i gang.

– Dere kan være helt trygge på at vi vil gå inn i sesongen med et slagkraftig lag, forsikrer Bjørkan.

Kom sammen til Bodø/Glimt

Tidligere trener Jan Halvor Halvorsen beskriver tiden som trener i fotballaget som en fantastisk reise. Etter 6–1 seieren mot Stabæk i siste serierunde, sa Halvorsen at han var usikker på framtida. Han ser tilbake på tre gode år som trener for de helgule.

– Etter tre kjempefine år, er det greit å kunne gi seg, sier Halvorsen.

Nå tar Bjørkan over stillingen, etter tre år som assistenttrener. Han er helt enig med Halvorsen.

– Jeg og Jan Halvor kom sammen til Bodø, og har hatt framgang i tre år. Vi har etablert oss som et godt Tippeligalag, som har skapt grobunn for å hente nye spillere og ta nye steg. Det har vært en kjempefin reise, avslutter Bjørkan.

Aasmund Bjørkan

DEN GANG DA: Fra den gangen Aasmund Bjørkan var assistenttrener for Bodø/Glimt. Her fra kampen mot Aalesund på Aspmyra Stadion. Kampen endte 1-0.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix