Jektefartsmuseet i Bodøsjøen
Foto: NORDLANDSMUSEET

Jektefartsmuseet i Bodø

 • Åpning av Jektefartsmuseet

  I mer enn 60 år har nordlandsjekta «Anna Karoline» stått på land i Bodøsjøen, men i dag åpner Jektefartsmuseet i Bodø. Mange har møtt opp til den offisielle åpningen.

  Åpning av jektefartsmuseet i Bodøsjøen
  Foto: Martin Steinholt / NRK
 • Funn av beinrester i Bodø

  Beinrester ble oppdaget i et område i Bodøsjøen i forbindelse med byggingen av Jektefartsmuseet, skriver Avisa Nordland. Politiet bekrefter at området er sperret av, men vil ikke uttale seg om saken før i morgen. I mellomtiden skal geologer bidra med ekspertise.

 • Jektefartsmuseet skal bygges i høst

  Fauskebygg AS vant kokurransen om å bygge det nye nasjonale Jektefartsmuseet i Bodøsjøen, med byggestart i midten av november 2017. Planen er at det står ferdig våren 2019, skriver Nordlandsmuseet i en pressemelding. Museet skal huse jekta Anna Karoline og formidle jektefartens mange hundre års historie.

  Jektefartsmuseet i Bodøsjøen
  Foto: NORDLANDSMUSEET
 • Anna Karoline ut av mørket

  Fylkesrådet bevilger 7 millioner kroner til Jektefartsmuseet Anna Karoline. – Det er viktig å bevare og istandsette nordlandsjekta Anna Karoline og det må gjøres nå. I tillegg får Bodø nå et nasjonalt kulturbygg som skal fortelle om norsk jektefart gjennom 500 år, sier fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV)

  Jekta Anna Karoline skal ut at mørket i naustet bak og bli en attraksjon. Det er fylkesrådene Ingeli
  Foto: Nordland fylkeskommune