NRK Meny
Normal

– Jeg håper jeg snart blir danket ut av BHK også

Etter 14 år gir Børge Lund seg som landslagsspiller. Nå håper 35-åringen at han snart er ferdig som klubbspiller også.

Børge Lund i kampen mot Kroatia

SLUTT: Etter 14 år på landslaget er det slutt for Børge Lund

Foto: NIKOLA SOLIC / REUTERS

Etter 216 landskamper og 14 år på herrelandslaget er det slutt. I dag ga mangeårig landslagskaptein Børge Lund (35) seg på herrelandslaget i håndball.

– Det var en vanskelig avgjørelse å ta. Jeg har storkost meg på landslaget, men ei totalvurdering som alderen min, oppgavene i BHK og situasjonen på hjemmebane gjør at jeg mener det er riktig å gi seg nå, sier Lund.

Etter mange år som utenlandsproff, kom han kom tilbake til Bodø i fjor og ble spillende trener i barndomsklubben. I år har Bodø håndballklubb startet sesongen godt med fire seire og ett tapt.

EM-exiten irriterer fortsatt

Det var Avisa Nordland som først fortalte at Lund gir seg på landslaget. Siden debuten mot Portugal 9. mars har det vært mange oppturer, men også mange nedturer. Herrelandslaget i håndball har aldri klart å lykkes i mesterskapene, i motsetning til kvinnelandslaget.

– Det er fortsatt bittert å tenke på hvor nær vi var på EM på hjemmebane i 2008. Vi manglet kun noen få mål på en semifinaleplass. Vi hadde et fantastisk lag og hadde publikum i ryggen hele veien. Hadde vi slått Danmark i mellomspillet, hadde vi gått videre, mens de hadde vært utslått. I stedet endte Danmark opp med å vinne hele mesterskapet, sier Lund i dag.

10

FERDIG: Børge Lund takker av, etter 216 landskamper.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Vil gjøre som Runar Berg

Kun Steinar Ege, Jan Thomas Lauritzen og Roger Kjensdalen står med flere landskamper enn bodøværingen. Selv om det nå er slutt, planlegger Lund å fortsette som spillende trener i flere år til.

– Jeg tror jeg kan forlenge spillerkarrieren i klubben med å gi meg på landslaget. Hvor lenge jeg spiller, har jeg ikke konkludert noe på, sier BHKs spillende trener.

Men får han det som han vil, kan han snart være ferdig også som spiller i BHK. 35-åringen åpner for å gjøre det samme som Bodø/Glimt-legende Runar Berg. Han la opp som spiller på dagen, da han innså at stod i veien for stortalentet Daniel Berntsen.

– Jeg håper snart jeg blir danket ut av BHK også. Ingenting hadde vært bedre enn at noen unggutter kom og tok plassen min på laget. Jeg skal ikke stå og sperre veien for unge talenter hvis det blir aktuelt, sier Børge Lund.

Se portrett av Børge Lund da han kom hjem for å bli BHK-trener.

Til helga er det seriestart i eliteserien i håndball for menn. I Bodø er det store forventninger til BHK, etter at landslagsspiller Børge Lund er hentet hjem etter ti år som proff i utlandet. Lund, som skal være spillende trener, tar selv forventningene med stor ro.