Jans rumpe går sin seiersgang på nettet

Den ferske kjendisen fra Gutvik i Nord-Trøndelag er overrasket over oppmerksomheten, men nå er han overbevist om at han ikke blir glemt med det første.

interiørt familien Tiller, intervju, dusjing FRA RUBRIKKTEKST: Etter snart fire uker uten vann - fikk i dag innbyggerne i Gutvika på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag vann i springen. Dermed var det grunn til å både feire, og ikke minst en ta velfortjent dusj. FRA RUBRIKKTEKST: interiørt familien Tiller, intervju, dusjing FRA RUBRIKKTEKST: Etter snart fire uker uten vann - fikk i dag innbyggerne i Gutvika på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag vann i springen. Dermed var det grunn til å både feire, og ikke minst en ta velfortjent dusj. FRA RUBRIKKTEKST: interiørt familien Tiller, intervju, dusjing FRA RUBRIKKTEKST: Etter snart fire uker uten vann - fikk i dag innbyggerne i Gutvika på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag vann i springen. Dermed var det grunn til å både feire, og ikke minst en ta velfortjent dusj. FRA RUBRIKKTEKST: interiørt familien Tiller, intervju, dusjing FRA RUBRIKKTEKST: Etter snart fire uker uten vann - fikk i dag innbyggerne i Gutvika på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag vann i springen. Dermed var det grunn til å både feire, og ikke minst en ta velfortjent dusj.

Jan Tiller tok med seg både konjakk og NRK da han skulle ta sin første dusj på tre og ei halv uke.

Historien starter på nyåret da vannrøret på fjellet ble ødelagt i sprengkulda, slik at de 57 fastboende i bygda Gutvik mistet vannet i kranene.

Etter tre uker kunne Jan Tiller og de andre i bygda like ved grensen til Nordland, ta seg en etterlengtet dusj. Og der kunne historien vært over, hadde det ikke vært for en 70-åring som byr litt ekstra på seg selv.

– At jeg skulle bli kjendis på grunn av ræva mi hadde jeg aldri trodd. Men det ser sånn ut, sier Jan Tiller.

Tror han ender opp som revyinnslag

Jan Tiller

Så fornøyd blir man når vannet endelig er tilbake i krana og i dusjen.

Foto: Ole-Christian Olsen/NRK

For NRK var med da den frittalende mannen på onsdag tok sin første dusj etter at vannet forsvant, og siden da har videoen av badenymfen gått sin seiersgang på sosiale medier.

Videoen har fått nærmere 3.000 kommentarer på Facebook og Jan er selv ganske sikker på at sambygdingene har fått med seg videoen og bildene. Og han tror ikke det blir glemt med det første.

– De kommer og banker på døren nå når jeg er nyvasket, og da får jeg høre en del kommentarer. Jeg frykter stygt for at det blir et innslag under neste års revy.

Må dele mannen

En av de som har vært utålmodige er kona Bjørg. Så snart vannet var tilbake i springen jaget hun mannen i dusjen.

Hun har slått seg til ro med at hun må dele mannens rumpe med ganske mange andre.

– Det gjør ingenting, men de skulle sett den for noen år siden. Da hadde jeg den alene og det er det ingen andre som har fått sett.

Og eieren er enig i at bakenden kanskje har sett bedre dager.

– Dere er litt sent ute. Den er litt mer slaskete i dag, men den er god å sitte på.

– Trenger litt lyspunkter

De to er overrasket over oppmerksomheten og synes responsen er overveldende. Bjørg har sine teorier om hvorfor videoen av mannen fenger.

– Det forteller meg at vi trenger litt lyspunkter og morsomheter i hverdagen.

Men Jan er kjapp med å lansere en annen teori.

– Langt derifra, Bjørg. Det betyr bare at du har gjort et særs godt valg. Du ser jo at de andre liker ræva mi også, sier han og ler.

Bjørg Tiller

Bjørg Tiller har slått seg til ro med at mannens rumpe har gjort han til kjendis.

Foto: Ole-Christian Olsen/NRK