Jakter på statister til «Lilyhammer» i Lofoten

NRK-serien tar turen fra Lillehammer og nordover til Svolvær for å spille inn scener til tredje sesong. – Vi gleder oss til å vise det vakre landskapet til verden, sier produsent Anders Tangen.

Lilyhammer
Foto: Christine Heim

Steven van Zandt i Lilyhammer

Hovedrollen som Frank Tagliano spilles av Steven Van Zandt.

Foto: RUBICON

– Vi ønsker oss så mange folk på kaia i Svolvær som overhodet mulig, gjerne opp mot fem hundre personer. Men får vi et par hundre er vi godt fornøyde, sier statistansvarlig for «Lilyhammer», Nicoline Helgø.

Så vil du vise deg frem i den populære TV-serien når tredje sesong starter til høsten, er det bare å gjøre seg klar til filming onsdag 26. februar på kaia i Svolvær.

– Vi har fått veldig god respons allerede, rundt hundre personer har så langt meldt seg på, sier Helgø til NRK.no.

Produsent for «Lilyhammer» sesong tre, Anders Tangen håper også på flere hundre fremmøtte og ser frem til å filme i Lofoten.

– Vi gleder oss til å filme i det vakre landskapet i nord, og til å vise det frem til verden, sier han.

Populær serie

I gjennomsnitt har andre sesong av «Lilyhammer» hatt 1.206.000 seere på tv og nett sammenlagt. Første episode hadde de høyeste tallene med til sammen 1.417.000 seere på tv og nett.

NRK.no har tidligere skrevet at serien får et budsjett som mangler sidestykke i norsk TV-historie.

Den andre sesongen av serien ble før jul i fjor sluppet i USA, og har blitt anmeldt av noen av landets største publikasjoner.

– Serien kombinerer mafiafilmreferanser med satire av kulturkrasj, noe som gjør narr av den skandinaviske velferdsstaten, med en stille kritikk til umettelige amerikanske grådighetskulturen, skriver avisa New York Times.

(artikkelen fortsetter under)

Svolvær i Lofoten

Svolvær i Lofoten.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Ny karakter fra Lofoten

Hva er det statistene skal gjøre hvis de møter opp på kaia?

– Vi skal filme at en fiktiv ordfører holder en tale i Svolvær, og ønsker at folk rett og slett spiller seg selv, og får med seg det som skjer der, sier Helgø til NRK.no.

En av de nye karakterene i serien er nemlig fra Lofoten og vender hjem. Det er derfor vi reiser nordover for å filme, avslører hun.

– Vi søker spesielt etter ti unge jenter som skal stå fremst i folkemengden når vi filmer, og som da vil vises ekstra godt.

Til slutt oppfordrer statistansvarlig Nicoline Helgø folk til å kle på seg vinterklær - som votter, luer og ulltøy.

– Og velg gjerne naturlige farger som grått og brunt, og helst ikke ta på sjokkfarger som stjeler for mye av oppmerksomheten.

For å melde deg som statist gå inn på Facebook-gruppa Lilyhammer til Svolvær.