Hopp til innhold

Jakter på nakne damer

Stamsund internasjonale teaterfestival, som åpner i neste uke, er på jakt etter fire nakne damer.

Naken dame, illistrasjon

Stamsund internasjonale Teaterfestival trenger frivillige kvinner som vil stille opp naken i et kunstverk.

Foto: Coloourbox

De fire nakne damene kan vise seg å bli et av de store trekkplasterne under årets utgave av Stamsund Internasjonale Teaterfestival som åpner tirsdag i neste uke.

De nakne damene skal delta i en forestilling som heter «Communication with Mountains».

Bare damer, ikke menn

- Dette er en poetisk forestilling med musikk og bilder av fjell, der de fire nakne damene deltar som en levende del av landskapet. Forestillingen er satt sammen av den danske kunstneren Poul Weile, og skal vises i Galleri 2, sier kunstner og gallerieier Vebjørg Hagene Thoe.

Det er Weile som vil ha nakne damer og ikke nakne menn, og det er ingen kriterier hvordan damene skal se ut.

De kan være gamle og de kan være unge, slanke eller mindre slanke, det eneste kriteriet er at de er ekte damer.

Og de vil få en gyllen anledning til å delta i en festivalforestilling som kommer til å bli vakker, sier Vebjørg Hagene Thoe, som opplyser at interesserte damer kan ta kontakt med festivalkontoret i Stamsund.

Variert teaterfestival

Men det er ikke bare nakenhet som preger årets teaterfestival i Stamsund, som arrangeres for niende gang.

Festivalsjef Oddny Wiggen kan fortelle om et omfattende program som spenner over et vidt spekter av forestillinger. Årets festivalkunstnere er Eva Meyer-Keller og Sybille Müller.

De holder til i Berlin og er performancekunstnerne. I flere uker har de arbeidet i Stamsund med lokal ungdom og skal vise egen forestilling.

- Vi har festivaltrubadurer og vi er stolte over å presentere freestyle rap'erne Skranglebein og Nils m/Skils og beatboxeren Droolian. Disse kan dukke opp hvor som helst og når som helst, forteller Oddny Wiggen.

Også Hamsunåret setter sitt preg på teaterfestivalen i Stamsund med flere forestillinger.

I samarbeid med Figurteatret i Nordland byr festivalen på to Hamsun-relaterte verdenspremierer; «The Writer», et samarbeid mellom Jo Strømgren og tyske Ulrike Quade - og "Hunger", som er et samarbeid mellom britiske Pickled Image og norske TinkerTing inspirert av romanen «Sult».

- Vi legger vekt på å finne balansen mellom den spissede kunstneriske opplevelsen, refleksjoner over strømninger i samtiden - og folkefest, forteller Oddny Wiggen.