NRK Meny
Normal

Jakter på mulig brannstifter etter to branntilløp

To ganger i løpet av to uker har noen forsøkt å tenne på asylmottaket i Stamsund. – Stemningen på mottaket er nervøs, sier mottaksleder Tom Edvardsen.

Branntilløp ved flyktningmottaket i Stamsund

ANDRE BRANN PÅ TO UKER: For andre gang på to uker har noen forsøkt å starte brann ved Vestvågøy mottakssenter i Stamsund. Her fra brannen 30. juli i år.

Foto: Leif Klausen

Det begynte å brenne i kjelleren på asylmottaket i et nedlagt hotell Stamsund sent i går kveld. Politi og brannvesen fikk melding om brannen 23.30. Da nødetatene ankom stedet var branntilløpet allerede slukket av beboerne på mottaket. Politiet har gjort tekniske undersøkelser på stedet.

– Foreløpige funn viser at brannen var påsatt, sier operasjonsleder Anne Karlsen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Andre gang på to uker

Det er bare to uker siden forrige brann brannalarmen gikk ved asylmottaket. Beboerne ved mottaket klarte selv å slukke brannen, som også den gang startet i kjelleren. Politiet skal nå forsøke å finne ut om det er noen sammenheng mellom de to brannene.

– Det er vanskelig å se for seg at det ikke er sammenheng mellom disse to branntilløpene, sier lensmann Arvid Sjølie.

Vestvågøy mottakssenter har 160 plasser fordelt på mottaket og leiligheter i Stamsund. Det oppholdt seg i underkant av 100 mennesker på mottaket da brannalarmen gikk.

– Politiet ser svært alvorlig på hendelsen. Dersom brannen ikke hadde blitt slukket ville det kunne fått større konsekvenser, sier Sjølie.

– Ingen mistenkte

Politiet har så langt ikke gjort noen pågripelser og har heller ingen konkrete mistenkte.

– Vi setter trykk på etterforskningen og skal ha nye samtaler med beboere og ansatte ved mottaket, sier Sjølie til NRK.

Skal gå brannvakter

Ifølge mottaksleder Tom Edvardsen ved Vestvågøy mottakssenter hersker det en nervøs stemning ved mottaket.

– Vi jobber nå med å rydde opp etter nattens gjerninger. Senere i dag samles ansatte og beboerne til et møte med tanke på å organisere et brannvaktsystem slik at beboerne kan føle seg trygge.

Han håper at politiets etterforskning fører til at gjerningspersonen blir funnet.

– Det er problematisk dersom en person som gjør slikt med viten og vilje ikke blir stoppet, sier mottaksleder Tom Edvardsen til NRK.

Laster kart, vennligst vent...