Hopp til innhold

Iphone 4 tåler ikke minusgrader

Fikk du den nye Iphone 4 til jul? Da må du være klar over at du ikke kan bruke telefonen i minusgrader, ifølge Apple.

USA/

MÅ IKKE BRUKES I KULDE: Garanti og forsikring dekker ikke skaden hvis du bruker Iphone 4 i minusgrader.

Foto: Eric Thayer / Reuters

I oktober gikk Leni Kristin Løvvik til innkjøp av en iPhone 4 fra Apple.no. Knappe to måneder etter eksploderte telefonen mens hun kjørte til jobb, skriver TV 2 hjelper deg på nett.

Leni tok kontakt med Apple, med de nektet å reparere Leni Kristins telefon, fordi telefonen ikke tåler minusgrader. De mener at siden Leni brukte mobilen til å spille av musikk fra hun startet kjøreturen når det var tolv minus ute, så er hun selv skyld i skaden.Temperaturen i bilen var omtrent 20 plussgrader da telefonen eksploderte, skriver Aftenposten.

– Ingen garantisak

Ifølge Apple er det ikke er en garantisak fordi de bare garanterer for mobilens bruk ned til 0 grader. På Apple.no kommer det fram at man bare skal bruke iPhone 4 når det er mellom 0 og 35 grader.

Telefonen kan allikevel oppbevares fra minus 20, til pluss 45, bare ikke brukes.

Må tåle norsk klima

Forbrukerrrådet er skeptisk til svaret Apple.no. Kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, Martin Skaug Halsos, mener iPhone må tåle vanlig bruk hvis den skal selges i Norge.

– iPhone bør tåle norsk vintervær og kystklima, men det er vanskelig å bevise at dét er grunnen til at den blir ødelagt, sier Skaug Halsos til TV 2 hjelper deg.

Hvis kunden vil klage i saken kan Forbrukerrådet megle, og saken kan gå videre til Forbrukertvistutvalget.

Har du hatt trøbbel med din Iphone 4 i vinterkulda? Ta kontakt!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.