NRK Meny
Normal

IOC positive til jentehopp i OL

Aldri har kvinnehopperne vært nærmere OL. – Fryktelig gode nyehter, jubler Anette Sagen.

Line Jahr og Anette Sagen

GLEDER SEG: Anette Sagen og Line Jahr håper på OL-deltakelse i 2014.

Foto: Norges skiforbund

Den internasjonale olympiske komité har hele tiden nektet kvinnene å hoppe i OL

Nå bekrefter IOC medlem Gerhard Heiberg at OL i Sotsji i 2014 er innen rekkevidde.

– Jeg anser sjansene som store. Slik det nå utvikler seg er vi inne i en positiv trend. Forståelsen for kvinnelig skihopp blir stadug større. Dette må vi ha på programmet, sier Heiberg.

Fikk nei i Høyesterett

IOC bestemte i 2006 at kvinnehopp ikke skulle stå på OL-programmet i 2010. En koliasjon av internasjonale kvinnehoppere hadde håpet at en canadisk domstol ville vurdere deres sak og dermed sikre dem en plass i Vancouver-OL i vinter.

Men saken endte med nei i canadisk høyesterett. IOC har stått knallhardt på at dette ikke har noe med kjønnsdiskriminering å gjøre. Begrunnelsen er at det ikke har vært nok kvinner i idretten. I midten av januar neste år skal saken opp på IOC-styremøte, for nå er ting annerkedes, hevder Heiberg.

– Det går veien

– Vi håpet at vi skulle få flere nasjoner med. Vi håpet også at vi skulle få utøverne opp på et høyere nivå enn det vi har sett de senere år. Nå går imidlertid alt i riktig retning, sier Heiberg.

Norges beste kvinnelige skihopper gjennom tidene, Anette Sagen, har blitt et symbol på kvinnenes kamp for å få hoppe på ski. Hun er begeistert for nyheten fra IOC.

– Dette er svært gledelige nyheter.Ingenting er bedre enn at et mdlem i IOC sier at det går veien, sier Anette Sagen til NRK.no.

Anette Sagen etter hoppet i nye Holmenkollen

BLE SNYTT: - En ære, sa Anette sagen etter hoppet i nye Holmenkollen. Men Romøren var først...

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix