NRK Meny
Normal

Innrømmer at Jåttå er billigst

For første gang innrømmet forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen at Jåttå er det rimeligste alternativet som fellesoperativt hovedkvarter i Forsvaret.

Anne-Grethe Strøm-Erichsen

MØTTE JÅTTÅ-ANSATTE: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen møtte med de tillitsvalgte ved Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå.

Foto: Mellvang-Berg, Trygve / SCANPIX

Tall Forsvarsbygg har regnet ut viser at det må milliardinvesteringer til for å flytte hovedkvaretet til Reitan i Bodø mens investeringene på Jåttå allerede er gjort.

- På driftsinnsparinger vil det koste omtrent det samme om man velger Jåttå eller Bodø. Men når det gjelder investeringer, vil det bli noe dyrere å etablere seg i Bodø. Her er det imidlertid andre vurderinger som ligger til grunn, både strategiske og politiske. I tillegg har vi fokuset på nordområdene, som går klart i favør av Bodø, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Les også: - Hun skremmer folk til taushet

Møtte de tillitsvalgte

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og forsvarsjef Sverre Diesen har i dag hatt møte med de tillitsvalgte ved Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå.

Les også: Avviser forlik uten Jåttå

De tillitsvalgte håper på forsvarspolitisk forlik med de ikke- sosialistiske partiene der Jåttå kan bestå slik det er i dag.

- Visst hele tiden

- Vi har visst hele tiden at Jåttå er det billigste alternativet, sier tillitsvalgt i Norges offisersforbund, Hallvard Vinje og nestleder i Befalets fellesorganisasjon Bjørn Vikås.

Les også: Motstand mot Jåttå-flytting

De mener det er et stort pengesløseri det som forsvarssjefen og forsvarsministeren vil gjøre.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.