NRK Meny
Normal

Innrømmer at Jåttå er billigst

For første gang innrømmet forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen at Jåttå er det rimeligste alternativet som fellesoperativt hovedkvarter i Forsvaret.

Anne-Grethe Strøm-Erichsen

MØTTE JÅTTÅ-ANSATTE: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen møtte med de tillitsvalgte ved Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå.

Foto: Mellvang-Berg, Trygve / SCANPIX

Tall Forsvarsbygg har regnet ut viser at det må milliardinvesteringer til for å flytte hovedkvaretet til Reitan i Bodø mens investeringene på Jåttå allerede er gjort.

- På driftsinnsparinger vil det koste omtrent det samme om man velger Jåttå eller Bodø. Men når det gjelder investeringer, vil det bli noe dyrere å etablere seg i Bodø. Her er det imidlertid andre vurderinger som ligger til grunn, både strategiske og politiske. I tillegg har vi fokuset på nordområdene, som går klart i favør av Bodø, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Les også: - Hun skremmer folk til taushet

Møtte de tillitsvalgte

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og forsvarsjef Sverre Diesen har i dag hatt møte med de tillitsvalgte ved Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå.

Les også: Avviser forlik uten Jåttå

De tillitsvalgte håper på forsvarspolitisk forlik med de ikke- sosialistiske partiene der Jåttå kan bestå slik det er i dag.

- Visst hele tiden

- Vi har visst hele tiden at Jåttå er det billigste alternativet, sier tillitsvalgt i Norges offisersforbund, Hallvard Vinje og nestleder i Befalets fellesorganisasjon Bjørn Vikås.

Les også: Motstand mot Jåttå-flytting

De mener det er et stort pengesløseri det som forsvarssjefen og forsvarsministeren vil gjøre.