Ingen skal være tatt av snøskred ved Laupstad

Det har gått flere snøskred ved Laupstad i Lofoten, seks utenlandske turister er gjort rede for. Politiet meldte at aksjonen var avsluttet klokken 14.26.

Snøskred Laupstad

Snøskredet gikk i nærheten av Laupstad i Lofoten.

Foto: 03030-tipser

Det er gjort rede for alle personene som var involvert i snøskredene ved Laupstad i Lofoten lørdag ettermiddag.

– Det ble sett flere skiløpere i området, derfor iverksatte vi en redningsaksjon, sier vakthavende redningsleder Rune Danielsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Ifølge VG skal det ha vært to utenlandske turister som utløste ett eller flere skred.

Det var lenge uklart om noen var tatt av skredet. Seks personer var i området, og de første meldingene gikk på at fire personer skulle være tatt, skriver VG.

Laster Twitter-innhold

Seks ble gjort rede for

Underveis i redningsaksjonen skal det ha blitt gjort rede for seks utenlandske skiløpere som hadde vært i området.

– De kunne fortelle at det var de som hadde utløst disse snøskredene, og at de alle seks var gjort rede for, sier Danielsen til NRK.

Skredet skal ha gått like nordvest for Laupstad, mellom 1,5 og 2 kilometer fra E10. Området er på vei ned mot det såkalte Morfjordskaret.

Laster kart, vennligst vent...

Skredene har gått ved Laupstad i Lofoten.

Ingen savnet

Leder Marius Løken i Røde Kors sin skredgruppe i Vågan forteller at han akkurat har ankommet stedet. Det er tette snøbyger på stedet, og de seks turistene er på vei ned fra skredområdet.

– Det er gjort rede for spor inn og spor ut av skredet. Det er ikke noen som er savnet, forteller Løken.

Han forteller at det foreløpig er usikkert om det er Røde Kors eller helikopter som skal gjennomføre søk i området.

Snøskred Laupstad
Foto: 03030-tipser

Vil forsikre seg om at ingen er tatt

Luftambulansen er sendt til stedet fra Evenes. Det bruker elektronisk utstyr og en antenne under helikopteret for å fange opp eventuelt sender- og mottakerutstyr i snømassene.

– Skredene er såpass brede og store i omfavnelse. Vi ønsker å gjøre et søk i området for å forsikre oss om det ikke er andre som kan være tatt, sier Rune Danielsen i Hovedredningssentralen.

I tillegg til Luftambulansen reiste også et helikopter fra Bodø til stedet med en lavinehund om bord. Både politiet, Luftambulansen og frivillige mannskaper er på stedet og deltar i søket.

Politiet meldte på sin Twitter-konto like før klokken 14.30 at aksjonen var avsluttet, og bekreftet at alle involverte var gjort rede for.