Indiana Jones-suksess

Eventyrlystne kinogjengere har virkelig noe å se fram til når Indiana Jones igjen ruller over filmlerretet. 19 år etter forrige film.

Indiana Jones' skygge!

POPULÆR: Indiana Jones har fortsatt en høy stjerne hos action-sugne kinogjengere.

Foto: Photo Credit: David James / David James

I dag er det Norgespremiere på "Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike".

Men det er ikke alle som klarer å vente til i kveld for å få med seg den siste filmen om Indiana Jones.

Nattfilm på Stokmarknes

Natt til i dag var det premiere på filmen på Stokmarknes og nesten 100 personer tok turen til kinoen for å oppleve spenning og eventyr, forteller driftsansvarlig ved kinoen, Ketil Johnsen.

- I forkant av premieren hadde dere tenkt å vise alle de foregående filmene med eventyrhelten, men slik gikk det ikke?

- Nei, det var ikke ønskelig at kinoen skulle kjøre de tidligere filmene. Grunnen er at regissør Steven Spelberg har en klar formening om at når Indiana Jones nå skulle gjennoppstå etter så mange år, så ville han helst at folk skulle ha det gamle minnet og den gamle stemningen, dermed fikk vi ikke lov til det, forteller Johnsen.

- Hva er det som er så spesielt med disse filmene?

- Dette var jo forferdelig spennende filmer med masse action og allerede på den tiden var jo filmene spekket med spektakulære effekter som gjorde at vi satt klistret til filmlerretet, sier Johnsen.

Begeistret publikum

- Hvilke tilbakemeldinger fikk dere etter visningen i natt?

- Det var overraskende at nesten 100 kom på natt-premieren. Etter filmen kunne vi se en spesiell glød i øynene til pumlikum som roste filmen opp i skyene.

- Dette er en meget godt laget film og reisen tilbake til 50-tallet er utrolig realistisk, der filmskaperne har klart å gjenskape forholdene slik de var på den tiden.

- Filmen innfridde på alle punkter og jeg fikk en skikkelig god gammel Indiana Jones-følelse, sier en oppglødd Ketil Johnsen.

- Hvordan ligger dere an med billettsalget foran helgens visninger?

- Det har vært et stort forhåndssalg til helgens forestillinger og vi regner med at mange nå velger å få seg en god filmopplevelse i løpet av helgen.

Indiana Jones-filmanmeldelse

Filmpolitiet presenterer filmen:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.