Ikke aktuelt å få Bjørn Jens utlevert

– Det er jeg som er taperen i denne situasjonen. Det sier Bjørn Jens, etter han nå er anmeldt av flere bidragsytere for grovt underslag etter Botnfestivalen tidligere i juli.

Bjørn Jens Kristiansen

Bjørn Jens Kristiansen er anmeldt av flere aktører etter han angivelig har svindlet Botnfestivalen for flere 100 000 kroner

Foto: NRK

Kristiansen er mistenkt for å ha stukket av med pengene etter Botnfestivalen som ble arrangert i Sandnessjøen i Nordland 8-10 juli. Han skal ha forlatt landet uten å gjøre opp ubetalte regninger for flere hundre tusen kroner.

Etter begjæring fra Alstahaug tingsrett har politiet valgt å sperre bankkontoene til den mistenkte festivalsjefen.

Vet hvor han oppholder seg

– Vi har etterforsket det vi kan rundt denne saken. Vi kjenner til at Bjørn Jens nå skal oppholde seg i Thailand, men utover det står saken litt stille fram til han eventuelt returnerer til Norge. Det sier lensmann i Sandnessjøen, Tom Giersten.

Etter det NRK kjenner til skal festivalsjefen oppholde seg i hovedstaden Bangkok. Men selv om politiet i dag bekrefter opplysningene sier lensmannen at det ikke vil bli aktuelt å pågripe den anmeldte country-artisten så lenge han oppholder seg i utlandet.

– Slike saker skal være usedvanlig omfattende for at det skal være snakk om å utføre pågripelser i utlandet. Dit hen etterforskningen har ført oss til nå er det ikke noe i denne saken som gjør at dette er aktuelt.

Har vært aktivitet på kontoen

Politiet har siden sperringen av kontoen hatt fullt innsyn i aktiviteten på Kristiansens konto. I følge Helgelands blad har det tidligere vært midler nok på kontoen til å gjøre opp kravene fra kreditorene - men nå er pengene forsvunnet.

Dag Forfang, Marvin Michaelsen, Tommy Thorvaldsen og Geir Arne Sørnes har anmeldt Kristiansen, og har nå fått innsyn i kontoene som disponeres av Bjørn Jens.

– Det har vært nok penger på kontoen til å gjøre opp de kravene som var, men per dags dato er det ikke lengre det, sier anmelderne.

Botnfestivalen

Her på Botn i Sandnessjøen gikk Botnfestivalen av stabelen 8. juli.

Foto: Frank Nygård


Lensmannen vil ikke uttale seg rundt statusen på Kristiansens konto i dag, men understreker at politiet vil gjøre det de kan for å redde de eventuelle, gjenværende ressursene kreditorene krever.


– Vår jobb nå blir å redde det som eventuelt er igjen av pengene til Botnfestivalen, slik at inkassobeløpene som er krevd kan betales. Videre må vi bare se an situasjonen når vi forhåpentligvis etter hvert får kontakt med Bjørn Jens, sier han til NRK.no.

– Skulle gjerne visst mer

«The Bellamy Brothers» er et av bandene som ikke har fått utbetalt sitt honorar for sin opptreden under festivalen i begynnelsen av juli.
I følge bookingansvarlig for bandet, Judy Seale skal Bjørn Jens skylde ”The Bellamy Brothers” 15.000 US Dollar, som utgjør i underkant av 100.000 kroner.

Seale

Bookingansvarlig for det The Bellamy Brothers, Judy Seale har anmeldt Bjørn Jens.


– Jeg skulle gjerne visst mer om denne arrangøren på forhånd. Når jeg kom til festivalen og snakket med folk der, fikk jeg vite om hans problemer med alkohol og at det har vært vanskelig å få betalt fra Bjørn Jens tidligere.

Benekter å ha rørt pengene

Artisten og festivalsjefen selv benekter ovenfor Helgelands Blad at han i det hele tatt har rørt pengene til Botnfestivalen.

– Alle pengene har gått til artistene. Jeg har ikke tatt noen penger. Hvis det hadde vært penger å hente hadde, og jeg hadde hatt interesse av å stikke av med disse pengene hadde jeg overført de til en annen konto og stukket av. Dere hadde ikke sett meg mer.

Til tross for at flere artister og medvirkende til festivalen er store pengesummer i underskudd etter samarbeidet med Bjørn Jens, mener han selv at det ikke de som er taperne etter Botnfestivalen 2012.

– Jeg sitter med flere hundre tusen i gjeld. Det er jeg som er taperen i denne situasjonen, mener Kristiansen.