NRK Meny
Normal

– Dette er lagets måte å si god bedring til Trond

Etter fem strake tap og siste plass i toppserien, klarte Grand-jentene endelig å få et poeng. I dag spilte de uavgjort mot Medkila.

Trening hos IK Grand

Etter fem strake tap har jentene fra IK Grand sikret deres første poeng i Toppserien. Her er de på trening tidligere i år.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

Tom Kåre Staurvik

Skal fungere som hovedtrener ut sesongen.

Foto: GORM KALLESTAD / Scanpix

Jentene fra Bodø hentet inn et poeng i dag. Det så lenge stygt ut for IK Grand. De lå under 2–1 til pausen og mesteparten av andre omgang. Men ett minutt før slutt klinte Tonje Pedersen ballen i krysset. Dermed ble stillingen 2–2.

– Det føles veldig godt. Det var bra første omgang av begge. Vi bra trøkk siste kvarteret. Vi har åpnet dårlig så dette var deilig å få til, sier trenervikar, Tom Kåre Staurvik.

Etterlengtet poeng

IK Grand ligger på siste plass i Toppserien. Mye har gått imot dem og det har ikke vært like enkelt å gjøre seg like godt bemerket i år som i fjor.

– Vi har vært gjennom en tung periode med mange skader. Så er vi også nye i Toppserien. Det har selvfølgelig sitt å si, sier Staurvik.

Men det hele er langt fra avgjort, og IK Grand har ikke gitt opp håpet helt ennå.

– Vi har ikke gitt håpet på noen måte. Ser man på tabellen så er det ikke mange poeng som skiller oss fra lagene lenger opp. Så det er fortsatt mulighet, sier Staurvik.

Syk Schjølberg

IK Grand-spiller Tonje Pedersen

Denne jenta sikret IK Grand deres første poeng i Toppserien.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

Dagens kamp mot Medkila var den første uten hovedtrener, Trond Schjølberg. Tirsdag leverte han inn sykemelding, og mye tyder på at dagens hovedtrener, Tom Kåre Staurvik leder laget resten av sesongen.

– Vi er gamle kompiser så det handler mer om å bidra for damefotballen i Bodø og etablere et godt kvinnelag. Jeg har selv vært hovedtrener på andre lag før så dette er ikke noe jeg bekymrer meg altfor mye om, sier Staurvik.

Men til tross for at Schjølberg er borte så lar ikke jentene det påvirke spillet deres altfor mye.

– Laget har forståelse for det at Trond måtte sykemelde seg, og vi vet at vår jobb er å spille fotball. Dette er lagets måte å si god bedring til Trond, avslutter Staurvik.