NRK Meny
Normal

I kveld går hun direkte fra sin egen stue

Berith Pauline har fått et svært glamorøst og nervepirrende oppdrag. – Men jeg finnes ikke nervøs, sier 73-åringen før kveldens Melodi Grand Prix-finale.

Berith Pauline Olderskog

– Jeg finnes ikke nervøs og tar oppdraget med knusende ro. Jeg gleder meg og det er bare artig, sier Nord-Norges poengoppleser Berith Pauline Olderskog (73).

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

Under MGP-finalen skal stemmene fra det norske folk leses opp av fem personer rundt om i landet, direkte fra deres egen stue. En av dem er 73 år gamle Berith Pauline Olderskog fra Mosjøen.

– Det er selvfølgelig stor stas. Jeg har vært opptatt av Grand Prix helt siden jeg var lita, da skrev jeg mine egne poeng og det som hører med.

Hun innrømmer at interessen har dalt litt de senere årene.

– Musikken har forandret seg en del, den er ikke så rolig som før, sier Olderskog.

Likevel er hun spent foran kveldens finale og gleder seg til storinnrykk i stua. 73-åringen får besøk av rundt 15 personer. Venner, familie og et par journalister fra lokalavisen Helgelendingen.

Siste finpuss før live-sendinga

Før det hele braker løs må alt være klart hjemme hos Berith Pauline.

– Jeg har gjort siste del av husvasken, vasket toalettet og sjekket at alt av kopper og kar er rent.

Gjestene kommer også til dekket bord.

– Serveringen blir lett fingermat.

De andre som skal lese opp stemmene fra sin landsdel er Isabell Jensen Grindheim (Vestlandet), Silje Smith Hansen og Solfrid Elise Lindblom (Sørlandet), Bjørn Ivar Holthe Nilsen (Østlandet) og Siv Tone Mære Bye (Midt-Norge).

– Står mellom to kjoler

I år har NRK valgt å droppe delfinaler, og satser alt på en stor finale. Dermed legges det mye energi og ressurser i å gjøre hvert av de elleve numrene så særegne og spektakulære som mulig.

For det nordnorske folks representant har det blitt lagt ned litt jobb i å finne et passende antrekk for kvelden.

– Hva man har på seg er jo alltid viktig for de fleste damer, men særlig når det er snakk om Melodi Grand Prix. Det må jo gjerne være litt ekstra glitter og stas da, sier Berith Pauline fra Mosjøen.

– Det står mellom en kjole fra 1974 med blomster og kappe og en litt nyere kjole som er grå med glitter. De er begge fine, men det går kanskje mot den med glitter.

Finalen i Melodi Grand Prix 2015 ser du på NRK1 direkte fra klokken 20:25.