Hopp til innhold

I helga kan han vinne Grammypris

Jazzmusiker Jan Gunnar Hoff fra Bodø deltar i helga på musikkbransjens største fest. Han er en av fem nominerte til en av de presisjefylte Grammyprisene i Los Angeles.

Jan Gunnar Hoff

GRAMMY-NOMINERT: Jazz-musiker Jan Gunnar Hoff fra Bodø er sammen med fire andre fra hele verden nominert til en av de prestisjefylte Grammy-prisene. Hvem som vinner avgjøres i helga.

Foto: Ola Helness / NRK

Jan Gunnar Hoff er nå i Los Angeles i USA og skal delta på musikkbransjens største fest. Grammy prisen deles ut på søndag og Hoff har arrangert verket Quiet Winter Night som er nominert.

Gjensynsglede

Det er gjensynsglede når to gamle venner møtes igjen utenfor Sofienberg kirke i Oslo. Jan Gunnar Hoff og Morten Lindberg møtes igjen. I kirka lager de musikk i verdensklasse.

– Jeg tror at det at vi spiller i kirka her, det var en god idé. Det gir en egen nerve. Alt måtte spilles i kirka, vi kunne ikke reparere på de versjonene som var der, forteller Jan Gunnar Hoff.

Bakdel å komme fra Norge

Prosjektet deres, Quiet Winter Night, er nominert til Grammyprisen i kategorien "Best surround sound". Drømmen er å få entre scenen bli de første norske musikerne som vinner den gjeveste prisen man kan få. Men nåløyet er trangt. Lindberg har vært nominert 13 ganger før.

– Vi har produktet som skal til for å få en nominasjon og komme helt opp. Men så kommer den siste greia og de skal plukke ut en vinner blant de fem nominerte. Og da har vi en bakdel som kommer fra Norge. For verken vi eller dere artister har den konstante tilstedeværelsen i det amerikanske markedet, sier produsent i Lindberg Lys, Morten Lindberg.

(teksten fortsetter under bildet)

Musikerne framfører Jan Gunnar Hoffs verk i Sofienberg kirke

EN EGEN NERVE: Kirkerommet gir musikken en egen nerve, mener Jan Gunnar Hoff.

Foto: Morten Lindberg / NRK

– På nytt og på nytt

"Quiet Winter Night" er Jan Gunnar Hoff sin tolkning av musikken til Geir Bøhren og Bent Åserud + fra TV serien Jul i Blåfjell. Fremført i Sofienbergkirken sammen med de beste jazzmusikerne i landet. Verket har krevd mye hardt arbeid.

– Vi må hele tida ta nye versjoner, ta partier en gang til. Morten presser artistene langt. Og når jeg hører på opptakene etterpå så hører jeg at det gir resultater. Jeg har pushet ut så mye som jeg kan, sier Hoff.

Blant de fem beste i verden

Det er mellom 2000 og 6000 verk som blir vurdert til hver kategori men bare fem som blir nominert til prisen.

Men det hele store håpet om å vinne har de to ikke.

– Uansett hva resultatet blir i helga så er vi blant de fem beste i verden i fjoråret. Ikke verst bare det, sier Lindberg og Hoff foran helgas store Grammyfest.

Morten Lindberg og Jan Gunnar Hoff

Produsent Morten Lindberg sammen med Jan Gunnar Hoff i Sofienberg kirke i Oslo.

Foto: Ola Helness / NRK