NRK Meny
Normal

Sykkelpresidenten: – Det er bare fantasien som setter grenser

Harald Tiedemann Hansen mener Arctic Race of Norway kommer til å vokse seg større og større. – Arrangørene kan komme så langt de ønsker!

Sigurd Sollien og Harald Tiedemann Hansen

Harald Tiedemann Hansen er ikke overrasket over at Arctic Race of Norway har blitt en suksess.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Rytterne satte i formiddag ut fra Svolvær på den tredje etappen av tidenes første Arctic Race of Norway.

Gårsdagen ble en revansjefylt jubeldag for Thor Hushovd som satte resten av feltet på plass da han spurtet inn til seier på oppløpet i Svolvær.

I dag roser sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen sykkelrittet opp i skyene.

– Vi har veldig mange bra lag på startlisten og jeg tror etter hvert det vil bli enda mer attraktivt å komme til Arctic Race. Også for de store rytterne. Rittet har et kjempepotensial og arrangørene kan komme så langt de ønsker. Det er bare fantasien som setter grenser, sier presidenten i Norges Cykleforbund til NRK.no.

Stolt over publikum

Den franske arrangøren ASO har sammenlignet stemningen langs traseen med Tour de France. Tidemann Hansen er langt på vei enig i at det nordnorske sykkelpublikummet ikke står tilbake for dem som stiller seg opp langs de franske veiene.

– Nordmenn elsker å vise fram flagget sitt og det ser vi langs løypa. Det er så flott å se det røde, hvite og blå sammen med den grønne naturen. Dette er norgesreklame på sitt aller, aller beste.

– Når vi ser responsen som Arctic Race har fått i lokalsamfunnet og i hele Norge gjennom de fantastiske bildene som sendes ut, er det utrolig god reklame for Nord-Norge og Norge.

(artikkelen fortsetter under)

Se klipp fra andre etappe i sykkelrittet Arctic Race.

Andre etappe av sykkelrittet

Unik etappe

Dagens 201,5 kilometer lange etappe sykles fra Svolvær i Lofoten til Stokmarknes i Vesterålen. På veien skal syklistene blant annet gjennom tre innlagte spurter og en unik klatring gjennom Sløverfjordtunnelen.

– Dagens etappe blir like spennende og vakker som gårsdagens etappe, men jeg tror også det vil by på overraskelser. I dag skal rytterne gjennom en klatring som starter 180 meter under havnivå og målgang skal være tre meter over havet. Det kommer til bli en ny opplevelse for rytterne når de får se hvor bratt klatringen er, sier Arctic Race-leder Knut-Eirik Dybdal.

(artikkelen fortsetter under)

Arctic Race Norway-arrangør Knut-Eirik Dybdal var spent før rittet skulle åpnes av Nærings- og hande

Arctic Race-leder Knut-Eirik Dybdal lover spektakulære bilder også fra dagens etappe. Her sammen med næringsminister Trond Giske under åpningsetappen.

Foto: Nærings- og handelsdepartementet

Sikter mot sammenlagtseier

Etter gårsdagens seier leder Hushovd rittet sammenlagt med tre sekunder. Dermed lever håpet om å beholde ledertrøya til rittet avsluttes søndag.

– Jeg sitter bedre i det enn i går. Men det er to harde og spennende etapper igjen, sa Hushovd etter målgang i går.

Tom van Asbroeck og Marco Haller kom i mål på plassene bak Hushovd, og lovende Sondre Holst Enger ble nest beste nordmann med sin femteplass.