NRK Meny
Normal

I denne kommunen vil de bygge ny bystrand

– Vi tror dette kan bli litt av en attraksjon.

Fauske marmorsøyle

Fauske sentrum, som gjerne kjennetegnes med marmorsøylen.

Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009

Med mål om å få et nytt og bedre friluftstilbud i kommunen, skal kommunen allerede i august begynne arbeidet med å få på plass den nye stranda.

– Vi tror dette kan bli litt av en attraksjon, sier arealplanlegger Gunnar Myrstad i Fauske kommune.

Han tror stranda kan bli et solid fritidstilbud for innbyggerne i kommunen.

– Dette kan være med på å øke standarden i Fauske sentrum med tanke på det å kunne nyte friluftslivet. Vi er en folkehelsekommune. Da kan det være greit å ha en mulighet til å ta med ungene ut og kose seg.

– Positivt tiltak

Fauske sentrum

Fauske sentrum, sett fra luften.

Foto: Fauske kommune

Om en måneds tid skal et selskap kommunen har inngått en avtale med gå i gang med geologiske undersøkelser i området. Men daglig leder Nils-Ole Steinbakk i Fauske Næringsforum tviler på at en bystrand er det som skal til for å lokke fauskeværingene ut i sjøen.

– Man er selvsagt positiv til alt som skjer og som kan skape aktivitet, men jeg er heller mer usikker på hvor mye den kommer til å bli brukt. Denne sommeren har ikke akkurat vært gunstig med tanke på strand og badeliv.

Han tror likevel at stranda blir et positivt bidrag for innbyggerne i Fauske.

– Området det er snakk om brukes mye av skolen og av barnehager ellers, året rundt. Sånn sett kan dette være et positivt tiltak, og kanskje bidra til at det blir enda flere tilbud.

Kan forlenge badesesongen

Gunnar Myrstad i Fauske kommune er i alle fall sikker på at stranda blir en positiv tilvekst til kommunen.

– Vi har også tenkt å se på muligheten til å demme opp hele dette området slik at vi kan laget en liten innsjø. Dermed kan vannet varmes opp naturlig av sola, slik at vi får en lengre badesesong.