I denne cellen startet fengselsbrannen

Politiet mistenker at en innsatt startet brannen som førte til at 15 innsatte måtte evakueres fra Bodø fengsel mandag kveld. – Her var det virkelig fare for liv, sier operativ leder Jim Arntsen.

Brann i Bodø fengsel

Det var åpne flammer i cellen da de ansatte åpnet døren og fant den innsatte bevisstløs på gulvet.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Røyken som møtte de ansatte da de kom løpende mot avdelingen var svart, tett og avga en voldsom varme.

Det var med andre ord dramatikk da operativ leder Jim Arntsen og de andre skulle evakuere alle de 15 innsatte og samtidig forsøke å slukke brannen.

Jim Arntsen, operativ leder i Bodø fengsel

Jim Arntsen, operativ leder i Bodø fengsel.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

– Her var det virkelig fare for liv, for det var en voldsom røykutvikling. Det var helt svart og vi så bare 20 centimeter foran oss. Det var også en enorm varme, sier Arntsen til NRK i dag.

Åpne flammer

I cellen hvor brannen startet var det åpne flammer, og den innsatte som befant seg i cellen, var bevisstløs da de ansatte fant vedkommende.

– Vi fikk personen ut av avdelingen og fikk sjekket puls, ambulansen var raskt på stedet og fraktet vedkommende videre til sykehus.

Totalt ble fire innsatte ble sendt til sykehus og en politibetjent til legevakt for sjekk. To av disse er fortsatt til observasjon ved Nordlandssykehuset.

De resterende 11 innsatte som befant seg på fengselsavdelingen ble fraktet til glattcellene ved Bodø politistasjon. Kriminalomsorgen jobber nå med å finne løsninger for videre soning.

– Innsatt mistenkt

– Det er iverksatt etterforskning og politiet har startet tekniske undersøkelser ved Bodø fengsel og vil i tiden framover gjennomføre avhør og annen informasjonsinnhenting for å kartlegge brannårsaken. En innsatt er mistenkt for å ha forårsaket brannen, men det er for tidlig å si om dette skyldes en straffbar handling eller ikke, sier politiadvokat Øyvind Rengård i politiet i Salten.

Brann i Bodø fengsel

11 innsatte ble fraktet til Bodø politistasjon, etter at det brøt ut brann i avdelingen de satt på i Bodø fengsel.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK