NRK Meny
Normal

I dag bør du få sendt julepakkene

For å være sikker på at pakkene kommer frem til jul, er Postens anbefaling at du får sendt juleposten i løpet av dagen i dag.

Julegaver

16. desember er aller siste frist for deg som skal sende julegaver med Posten, og være sikker på at de når frem.

Foto: Posten Norge AS, Birger Morken

Konserndirektør for kommunikasjon i Posten Norge, Elisabeth Gjølme, sier til NRK at de har satt fristen til 16. desember, for å klare håndtere alt innen julaften om litt over en uke.

– Hvis flesteparten får sendt posten sin innen den 16., klarer vi også i stor grad å få unna også det som kommer i dagene fremover.

– Garanterer dere da at posten er framme innen julaften?

– Man kan aldri garantere noe, da det også er avhengig av været. Men det er fortsatt tid fram til julaften, og vi har satt denne datoen for å ha marginene på vår side.

– Husk adressen

Elisabeth Gjølme

Elisabeth Gjølme i Posten Norge.

Foto: Erik Burås / Posten

I julestresset kan det være fort gjort å glemme noe så elementært som rett adresse. Gjølme sier at de årlig får inn en del pakker hvor folk har glemt både navn og adresse.

– Vi har startet vår julepakkedetektiv, som tar seg av de pakkene vi ikke klarer å finne adresse til. Disse legges ut med bilde og informasjon på nett, i håp om å finne rett mottaker.

– Hvor travelt har dere det nå?

– Det er stort trykk, og på de mest travle dagene håndterer vår sorteringssentral i Oslo over 200 000 pakker dagen.

– Pakk gavene på forhånd

På Coop Prix Løpsmarka, like nord for Bodø sentrum, har de ansatte hatt mye å gjøre de seneste dagene.

– Her har det vært fullt trykk med masse folk, og mange pakker har blitt sendt, sier daglig leder Wenche Pedersen.

– Har du noen tips til folk der ute?

– Hvis du kommer og har pakkene ferdig innpakket, gjerne med adresselapp på forhånd, så er det det beste. Da går det mest smidig. Kommer du med en pakke som ikke er innpakket og som ikke har adresse eller postnummer, så vokser køen raskt, sier Pedersen.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.