NRK Meny
Normal

Hyller Lofoten i ny musikkvideo

Artist Thomas Nellson gjenforteller en 150 år gammel tragisk historie i ny musikkvideo. – Responsen har vært helt enorm, sier han.

Thomas Nellson

INSPIRERT AV LOFOTEN: Artisten Thomas Nellson reiser tilbake til hjemlige trakter i den nye musikkvideoen «Symbols».

Foto: Crux Film

Artisten Thomas 'Nellson' Nilsen (24) fra Bøstad i Lofoten har gått tilbake til røttene sine og tatt i bruk vakker natur for å promotere Lofoten i låten «Symbols», som ble sluppet på søndag.

– For meg var det naturlig å legge musikkvideoen til Lofoten. Jeg vokste selv opp der og det er en fantastisk plass, sier artisten til NRK.

  • SE VIDEOEN LENGER NED I SAKEN

150 år gammel historie

Thomas Nellson

Den unge artisten satser alt på musikken. – Jeg vil alltid drive med musikk, sier han.

Foto: CRUX FILM

Den nye låten er produsert av Crux Film og tar utgangspunkt i den store Lofot-stormen som skjedde i Lofoten på midten av 1800-tallet. Stormen tok livet av over 500 mennesker.

– I videoen skal jeg illustrere en ung fisker som på mystisk vis overlever stormen og blir skylt inn på land. Han våkner opp i strandkanten uten å huske hvem han er eller hvor han befinner seg, forteller Nellson.

I musikkvideoen prøver fiskeren å finne ulike symboler som kan fortelle han hvem han er, derav navnet «Symbols».

– Jeg hadde lenge tenkt på å inkludere denne gamle historien i en musikkvideo. Det er en historie som mange lofotværinger har et forhold til, jeg håper de vil være stolte av resultatet.

(Saken fortsetter under videoen)

Telefonen går varm

Nellson har drevet med musikk på fulltid i over to år. Han er bare 24 år gammel, men har allerede spilt med artister som Eric Prydz, Armin van Buuren og Sirkus Eliassen. «Symbols» er likevel det mest krevende prosjektet han har jobbet med hittil.

– Det har vært helt enormt mye jobbing. Jeg tror ingen helt forstår hvor tidskrevende det er, men det er en helt rå jobb å ha.

Siden musikkvideoen ble sluppet på søndag, har telefonen gått varm.

– Jeg har fått helt kjempemye respons, over fire hundre har delt videoen min på Facebook, og telefonen min ringer konstant. Det er noe jeg aldri har opplevd før, og det gir meg lønn for strevet, sier den unge artisten.

– Kraftig dyrt

Thomas Nellson

HYLLER LOFOTEN: Thomas Nellson har valgt å dra tilbake til hjemtraktene i innspillingen av den nye musikkvideoen «Symbols».

Foto: CRUX FILM

Han mener musikkvideoer er den viktigste salgsplakaten blant norske artister i dag.

– Det er viktig med visuelt materialet. En musikkvideo er med på å løfte sangen og gjøre den kjent, og lytterne får en sterkere tilknytting til låten, sier Nellson.

Men å produsere musikkvideoer er ikke billig.

– Det er kraftig dyrt, hadde det ikke vært for sponsoren min, Tord Kolstad fra Bodø, så hadde jeg aldri klart å gjennomføre dette.

Responsen på musikkvideoen «Symbols» har gitt artisten mersmak. Nå satser han alt på DJ-drømmen.

– Jeg vet at jeg alltid kommer til å drive med musikk, så jeg har lyst til å satse på det og se hvordan det går, avslutter Nellson.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.