NRK Meny
Normal

Hvilken skoleklasse er fylkets smarteste? I dag er det finale i Klassequizen

I vinter har tiendeklassinger fra 30 skoler i Nordland deltatt i kunnskapskonkurransen Klassequizen. I dag skal det endelig kåres en verdig fylkesvinner.

For femte år på rad arrangerer NRK «Klassequizen», en nasjonal konkurranse for tiendeklassinger. I årets utgave er hele 441 skoler med på landsbasis.

I Nordland hadde 30 skoler meldt seg på og nå står tre tilbake: Risøyhamn i Vesterålen, Svolvær i Lofoten og Storforshei på Helgeland. De skal i dag kjempe om hvem som skal representere fylket i landsfinalen som sendes på NRK1 i mai.

Vinnerlaget får også 5.000 kroner til klassekassen.

– Dette blir en fin finale med varierte spørsmål, sier Lise Forfang Hagen, som har ledet quiz-rundene på NRKs vegne rundt om i fylkets skoler.

I fjor var det Kippermoen skole fra Vefsn som stakk av med seieren etter en spennende finale.

Følg med fra klokken 15.05

Finalen i dag foregår slik at klassene plukker ut tre elever som skal svare på 12 spørsmål fordelt på tre kategorier. Dommer er Liv Boye Okkenhaug, som også står bak spørsmålene.

– Det er veldig artig å være finalister, det var dette vi håpet på. Vi er fornøyd bare over å være i finalen, samstemmer Astrid Åbergsjord og Kristine Pettersen som representerer Risøyhamn skole i Andøy.

– Vi håper på spørsmål om tema vi kan. Vi er gode på geografi, kjendiser, litt politikk og sport. Forfattere og komponister er vi ikke så gode på.

Du kan følge finalen på radio og nett i tidsrommet 15.05 til 16.00 og siste halvdel strømmes også direkte på Facebook.

Møt finalistene:

Risøyhamn skoles lag i Klassequizen

Astrid Åbergsjord, Kristine Pettersen og Tobias Fjellvang representerer Risøyhamn skole i Andøy.

Foto: Lise Forfang Hagen / NRK
Klassequiz fra Storforshei i Rana

Jonas Kalkenberg Guttormsen, Helen Saghei og Simon Brattland fra Storforshei barne- og ungdomsskole.

Foto: Lise Forfang Hagen / NRK
Laget fra Svolvær skole i Klassequizen

Svolvær skole var det eneste laget i Nordland som fikk rett på alle spørsmålene i de innledende rundene. Joakim Svartsund, Magnus Holm (reserve), Pia Bokwa Pedersen og Tora Schultz håper at de gjentar suksessen.

Foto: Lise Forfang Hagen / NRK