NRK Meny
Normal

Hvem vil du skal bli årets Nordlending?

I fjor var det Erlend Elias Bragstad som kunne krone seg som Årets Nordlending. Hvem vil du nominere i år?

Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen, AN og distriktsredaktør Tone Kunst

TRENGER HJELP: Sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan Eirik Hanssen, og distriktsredaktør i NRK, Tone Kunst, trenger hjelp for å finne kandidater til Årets Nordlending.

Foto: Sigurd Steinum/NRK

Du kan sende inn ditt forslag her, eller ved å sende en e-post til nordlending@an.no

Sammen med Avisa Nordlands sjefredaktør, Jan-Eirik Hanssen, skal distriktsredaktør i NRK, Tone Kunst, gå i gang med arbeidet med å finne kandidater som kan egne seg til prisen.

Stort

– Nordland er et stort fylke, og det er langt mellom oss. Det er mange rundt omkring som gjør en fantastisk innsats, og vi trenger innspill på hvem dette er, sier Hanssen.

Juryen ønsker forslag på både idrettshelter, folk innen kulturlivet, folk som har gjort store og små bragder, hverdagshelter – eller rett og slett bare folk som er en knakende kjekke nordlendinger. Han eller hun kan like gjerne komme fra Bindal som Røst eller Narvik. Rett og slett fra hele fylket.

– Dette er trolig det hyggeligste prosjektet vi har i løpet av året. Og vi gleder oss til forslagene begynner å strømme inn, sier Kunst.

Kåring

Avisa Nordland startet med kåringen allerede i 2002, og i 2009 kom NRK Nordland med på laget. Og dette er ikke det eneste opplegget de to mediebedriftene har gjort sammen. Tidligere i år har NRK Nordland og Avisa Nordland samarbeidet om meningsmålinger, valgsendinger og andre direktesendinger på nett-tv.

– Det er bare hyggelig å kunne samarbeide. Et samarbeid mellom fylkets to største mediebedrifter gir økt slagkraft, oppmerksomhet og anseelse for hedersprisen, sier Hanssen.

Statuttene

«Årets nordlending har gjennom personlig innsats det siste året bidratt til trivsel og utvikling for nordlendingene og/eller framstått som eksempel på nordlendingenes skaperkraft og stå-på-vilje.

Årets nordlending kåres av en jury nedsatt av NRK Nordland og Avisa Nordland, etter en bred høring blant Nordlands befolkning.»

Begrunnelse

Juryen består i år av Tomas Norvoll, Silje Brandvoll, Jan-Eirik Hanssen og Tone Kunst. Men de trenger din hjelp til å finne den rette. I første omgang for å komme med kandidater. Fram til den 17. november, altså i drøye to uker, kan du sende inn ditt forslag nederst i denne saken, eller på e-post til nordlending@an.no.

Juryen vil så sette seg ned og plukke ut de ti sterkeste kandidatene

– Derfor er det viktig at du ikke bare foreslår den du ønsker skal vinne, men også begrunner hvorfor denne bør bli årets nordlending. Om vi bare får inn et navn blir juryarbeidet veldig krevende, sier Tone Kunst.

Erlend Elias Bragstad er årets nordlending 2014

FJORÅRETS VINNER: I fjor ble Erlend Elias Bragstad kåret til «Årets Nordlending 2014».

Foto: Sigurd Steinum / NRK