Hopp til innhold

Hvem mener du bør bli Årets Nordlending?

Nå kan du nominere din kandidat til den ettertraktede prisen Årets Nordlending. Nederst i saken kan du sende inn ditt forslag.

Eivind Undrum Jacobsen og Jan-Eirik Hanssen.

NRK Nordland og Avisa Nordland skal også i år dele ut hedersprisen Årets Nordlending. Her er regionredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK og sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland, som begge sitter i juryen.

Foto: Tom Melby / Avisa Nordland

NRK Nordland og Avisa Nordland skal også i år dele ut hedersprisen Årets Nordlending til noen som har gjort noe ekstraordinært i løpet av året som har gått.

Og tradisjonen tro inviteres nå folket til å bidra i prosessen for å finne gode kandidater.

Årets jury består av:

  • Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland
  • Regionredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK
  • Fylkesråd for næring i Nordland, Ingelin Noresjø
  • Mariann Meby, forretningsutvikler i Bodø Energi

– Det er jo alltid slik at noen mennesker velger å gå foran. Slik er det også med kandidatene i Årets Nordlending. Disse personene er absolutt en stor inspirasjon for oss andre i Nordland. Jeg gleder meg stort, sier Mariann Meby om arbeidet juryen nå skal i gang med.

Startet i 2002

Tidligere vinnere Årets Nordlending

TIDLIGERE VINNERE: Erlend Elias Bragstad, Sverre Håkon Evju, Marion Anne Knutsen, Marcus og Martinus Gunnarsen, Erik Plener, Knut-Eirik Dybdahl og Halvdan Sivertsen har tidligere vunnet hedersprisen Årets Nordlending.

Foto: Tom Melby / Avisa Nordland

Avisa Nordland startet med kåringen i 2002, og i 2009 kom NRK Nordland med på laget. I fjor kom det inn forslag om 202 navn – noe som er rekord.

Fristen for å nominere kandidater denne gang er mandag 18. november kl. 12.00.

– Vi oppfordrer folk til å sende inn kandidater. Som jury er vi helt avhengig av gode innspill fra alle deler av vårt langstrakte fylke. Vi har fått god hjelp tidligere og ser fram til å gå gjennom forslagene som kommer inn, sier Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland.

Statuttene til prisen lyder slik:

Mariann Meby

Mariann Meby, forretningsutvikler i Bodø Energi og jurymedlem.

Foto: Bjørn Armand Vagle

«Årets Nordlending har gjennom personlig innsats det siste året bidratt til trivsel og utvikling for nordlendingene og/eller framstått som eksempel på nordlendingenes skaperkraft og stå-på-vilje.»

Første gang for Noresjø

Årets Nordlending kåres av en jury nedsatt av NRK Nordland og Avisa Nordland, etter en bred høring blant Nordlands befolkning.»

– Vi har hatt mange sterke og gode vinnere tidligere. Å vise fram variasjonen av mennesker og kraft i fylket vårt er en viktig del av denne kåringen, sier Eivind Undrum Jacobsen i NRK.

Fylkesråd Ingelin Noresjø er med i juryen for første gang. Hun gleder seg til å ta fatt på arbeidet med å kåre Årets Nordlending.

Næringsråd Ingelin Noresjø

Næringsråd i Nordland, Ingelin Noresjø.

Foto: Nordland kommune

– Å følge kåringen i media av Årets Nordlending har vært en favoritt for meg i mange år. Det er nesten som en obligatorisk førjulssyssel på linje med adventskalender. Og like hyggelig. Det gjør meg stolt av å være nordlending selv, og så viser det den store bredden av hverdagshelter som finnes i fylket, sier hun.

Ti kandidater

Juryen er på jakt etter kandidater i alle funksjoner – fra hverdagsheltene i lokalsamfunnet til dem som har gjort noe som har bidratt til å skape stolthet eller bygge identitet for fylket innen ulike felt – det være seg næring, sport eller kultur.

Forslag kan sendes inn her (https://forms.gle/JZFYSpC9bkguEfUg8) eller på e-post til nordlending@an.no.

Juryen skal finne fram til ti kandidater. Når den endelige lista er klar vil publikum få anledning til å gi sine stemmer. De ti kandidatene skal også presenteres i Avisa Nordland og NRK Nordland.

Årets Nordlending 2019 kåres like før jul.