Hushovd tror på seier i Arctic Race

– Jeg er i kjempeform, forteller proffsyklisten som sier at han gleder seg mer til Arctic Race enn Tour de France.

Thor Hushovd i Bodø

GLEDER SEG: Thor Hushovd tror det Arctic Race kommer til å bli noe uten om det vanlige.

Foto: Martin Braathen Røise

I kveld, mandag, landet Thor Hushovd på Bodø lufthavn. 35-åringen fra Grimstad skal delta i det nordnorske sykkelrittet Arctic Race, som ruller i gang i Bodø-sentrum på torsdag.

– Det var en helt spektakulær innflygning og jeg følte meg som turist. Jeg fikk knippset masse bilder på vei inn, forteller Hushovd som mener at han er i god form, selv etter to etappeseiere i Polen rundt.

– Jeg er i kjempeform og jeg føler at jeg er tilbake der jeg var for halvannet år siden. Det er selvfølgelig flott at formen kommer når jeg skal konkurrere her. Dette rittet har jeg gledet meg til

Går for å vinne

Hushovd har satt seg høye mål for sykkelrittet som går over fire dager, hvor 20 profflag stiller til start. Fem av lagene stiller i sportens øverste divisjon, mens syv ligger i divisjonen under.

– Første målet er å ta en etappeseier, men jeg går selvfølgelig for å vinne sammenlagt. Jeg vet at jeg er i god nok form til det, sier han.

To av de argeste norske konkurrentene sliter med sykdom og skader. Alexander Kristoff er usikker på om han stiller til start og Edvald Boasson Hagen er fortsatt ute etter skulderskaden som han pådro seg etter en velt i Tour de France.

(artikkelen fortsetter under)

Thor Hushovd

SKAL VINNE. Thor Hushovd håper på at gjenta suksessen fra dette bildet. – En etappeseier hadde vært deilig, sier han.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Det er veldig kjedelig, det hadde vært bra å ha hatt Alexander Kristoff her, men han har enda noen dager på å komme tilbake på.

Edvald er fit og ser sterk ut, men må nok få litt tid på seg, poengterer proffsyklisten som tror at Lars Petter Nordhaug kan bli en arg konkurrent.

Proffsyklisten er ikke i tvil når han forklarer hvorfor nordlendingene må trekke ut i gatene under sommerens nordnorske eventyr.

– Verdenseliten i sykkel kommer hit og det er første gang vi har syklet her oppe. Jeg tror rittet kommer til å bli spektakulært. Det er et vanvittig stort arrangement. Det er klart at jo flere publikummere som kommer, jo bedre sykkelritt blir det.

Viktig å prestere

– At det kommer mange for å se på blir nok også en forutsetning for at det skal bli en suksess i fremtiden.

Proffsyklisten tror at Arctic Racekan være med på å avgjøre neste års VM-uttak.

– Det er viktig å prestere hele veien, og vise at man er i form. Nå har jeg vist det de to siste løpene jeg har kjørt. Jeg må bare fortsette den trenden fremover.

Hushovd håper at været vil holde seg i dagene fremover. Han er sikker på at arrangørene har stålkontroll på arrangementet som helhet.

– Det beste for oss er jo at været holder seg all right fremover. Vi skal tross alt sitte på sykkelsetet i mange timer. Da er det mye hyggeligere om det ikke regner. Det blir veldig spennende å kjøre ritt her i nord og jeg gleder meg faktisk mer til det, enn noe Tour de France-ritt.