Hopp til innhold

Hurtigruten sender nytt skip til Antarktis

– Dette er et viktig strategisk valg for Hurtigruten, sier konsernsjefen.

MS Midnatsol

Hurtigruten setter inn MS «Midnatsol» i Antarktis fra vinteren 2016, skriver selskapet i en pressemelding.

Foto: MS Nordkapp

Hurtigruten setter inn MS «Midnatsol» i Antarktis fra vinteren 2016, skriver selskapet i en pressemelding.

De chilenske fjorder, Kapp Horn, Magellanstredet og Antarktis er noen av høydepunktene i seilingsruten når MS «Midnatsol» fra september 2016 seiler ut fra Punta Arenas i chilensk Patagonia.

– Dette er et viktig strategisk valg for Hurtigruten. Vi posisjonerer oss enda sterkere i det voksende explorermarkedet, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

28.000 i Antarktis

Selskapet har fra før MS «Fram» som gjør seilinger både i Arktis og Antarktis.

MS «Midnatsol» vil fra september 2016 til april 2017 gjennomføre i alt 16 avganger, 10 av disse i Antarktis. MS «Fram» vil i samme periode gjøre ni seilinger i Antarktis.

– Nær 28.000 turister reiste til Antarktis i 2013/2014-sesongen, og markedet for aktive naturbaserte opplevelser til eksotiske destinasjoner er i betydelig vekst. Hurtigruten befester nå sin posisjon som verdensledende bærekraftig aktør i polare farvann, sier Skjeldam.

Tilpasninger

MS «Midnatsol» vil gjennomgå enkelte tilpasninger for å klargjøres til seilingene i Antarktis, men er i utgangspunktet svært godt egnet for denne operasjonen, mener rederiet.

Skipet har isklasse 1C, helikopterdekk og vil bli utstyrt med skreddersydde oljelenser.

MS «Midnatsol» vil under seilingene i Antarktis bli erstattet med et alternativt skip i den tradisjonelle ruten på norskekysten.