NRK Meny
Normal

Frykter eiere sørfra

Hurtigruten kan forsvinne ut av Nord-Norge.

MS Richard With
Foto: Atle Markeng / NRK

 Selskapet trenger penger, men disse pengene finnes trolig ikke i landsdelen. Derfor kan selskapet forsvinne fra Nord-Norge, sier tidligere ordfører Olav Sigurd Alstad i Narvik.

- Jeg kan ikke se at det er noen i Narvik som kan tenke seg å investere i Hurtigruten nå, sier Alstad.

Juling på børsen

Hurtigruten ASA får juling på børsen.

Og selskapet la fram dystre tall i forrige uke, de regner med å gå med 150 millioner kroner i minus i år.

Eneste løsning for selskapet kan derfor bli å legge ut enda flere nye aksjer for salg, til en verdi av 400 millioner kroner.

Mulige nye eiere

-Det kan bety nye eiere fra andre steder i landet, sier konserndirektør Rolf Egil Bygdnes i Sparebank1 Nord-Norge. Banken er nest største eier i Hurtigruten.

- Det kan hende det kommer nye eiere inn, som ikke nødvendigvis har sin tilhørighet i Nord-Norge. Det tror jeg nødvendigvis ikke er til skade for selskapet, det kan også være til gode for selskapet, sier Bygdnes.

Frykter eierskap utenfra landsdelen

Tidligere i år ble det lagt ut nye aksjer til en verdi av 300 millioner kroner for salg.

Ledelsen ønsket seg 500 millioner, men fikk nei fra blant annet eierne i Narvik.

Fordi de var redde for at Hurtigruten skulle forsvinne fra Nord-Norge. Nå er frykten tilbake, sier tidligere ordfører Olav Sigurd Alstad i Narvik.

- Jeg mener fortsatt at et av de viktigste varemerkene vi har i Norge er Hurtigruten, og det er et nord-norsk produkt. Og i Nord-Norge burde vi gjøre alt for å beholde dette varemerket som er kjent i hele verden, sier Alstad.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.