Hurtigbåt med 14 passasjerer om bord gikk tom for diesel i åpen sjø

Midt mellom Lovund og Sleneset gikk hurtigbåten «Helgeland» tom for diesel, og måtte tilkalle hjelp og slepes til land.

Hurtigbåten Helgeland, Boreal

Hurtigbåten «Helgeland» tom for diesel lørdag morgen. Båten med 14 passasjerer om bord befant seg da mellom Lovund og Sleneset da hendelsen skjedde. Arkivfoto

Foto: Boreal

– Det hele forløp udramatisk, opplyser daglig leder Steinar Mathisen i Boreal Sjø til NRK.

Det var lørdag morgen at hurtigbåten «Helgeland» gikk tom for diesel på den ene tanken. Båten med 14 passasjerer om bord befant seg da midt mellom Lovund og Sleneset.

– Årsaken er en teknisk feil på fjernpeileanlegget, som viste at det var diesel på begge tankene. Båten hadde ikke lenger framdrift, og måtte ha slepeassistanse til Lovund, hvor det ble etterfylt diesel i den tomme tanken, sier Mathisen.

– Høyst unormalt

Deretter kunne båten ta opp ruten videre til Sandnessjøen. Mathisen kaller det som skjedde høyst unormalt.

– Slikt skal ikke skje, og vi beklager hendelsen overfor de berørte passasjerene. Noen av dem kom seg videre med andre båter mens andre ble fraktet til bestemmelsesstedet med taxi, opplyser Mathisen.

Båten blir foreløpig ikke tatt ut av trafikk.

– Inntil videre vil vi bruke den manuelle peileren for å ha kontroll på hvor mye drivstoff som befinner seg på tanken. Vi vil også foreta en teknisk undersøkelse av systemet for å finne ut hvor feilen ligger, sier daglig leder Steinar Mathisen i Boreal Sjø til NRK.