– Hadde nok fått panikk hvis det skjedde lengre fra land

Med elleve personer om bord gikk hurtigbåten «Vågsfjord» på grunn ved Fleinvær lørdag morgen. En av passasjerene var Benedicte Dahl fra Bodø som fra før av ikke føler seg særlig trygg på havet.

Benedicte var ombord i hurtigbåten da den grunnstøtte

Benedicte var ombord i hurtigbåten da den grunnstøtte ved Fleinvær i Gildeskål.

Foto: 03030-TIPSER

Da hurtigbåten «Vågsfjord» var i ferd med å ta fra kai ved Fleinvær i Gildeskål kommune i Nordland like etter klokken 08 i dag tidlig gikk båten på grunn.

– Jeg hadde musikk på ørene og slappet av. Plutselig ble jeg kastet i dørken og hørte glass som knuste bak meg, forteller Benedicte Dahl til NRK.no.

Hun kom seg opp for å se hva som hadde skjedd, og skjønte raskt at båten hadde truffet grunnen da hun så ut av vinduene.

Kaia på Fleinvær sett fra innsiden av den grunnstøtte hurtigbåten

Kaia på Fleinvær sett fra innsiden av den grunnstøtte hurtigbåten

Foto: 03030-tipser

– Vi var jo bare noen få meter fra land. Jeg føler meg i utgangspunktet ikke så trygg på havet, og dette hjelper nok ikke akkurat på skrekken, sier 25-åringen fra Bodø.

Hun og ei venninne var på vei til Krokholmen på Sør-Arnøy for å servere i et vennepars bryllup i kveld.

– Det var litt skummelt å havne midt i oppi, men heldigvis var de andre passasjerene og mannskapet ganske rolige og det smittet litt over på meg, sier Dahl.

Skader i ansiktet

En person ble sendt med Sea King-redningshelikopter til Bodø etter grunnstøtingen like ved anløpet til Fleinvær.

Lørdag formiddag opplyser operasjonsleder ved Salten politidistrikt, Cathrine Nerhus Levin at vedkommende kun fikk lettere skader og er sendt hjem fra legevakten.

– De første meldingene gikk ut på at personen hadde skader i ansiktet, men vi visste ikke da om det var alvorlig eller ikke, sier hun til NRK.no.

Laster kart, vennligst vent...

Hurtigbåten grunnstøtte ved Fleinvær i Gildeskål

Benedicte Dahl forteller at kvinnen som ble skadet hadde en kul i hodet og et kutt i panna, og at hun mest sannsynlig ble slengt i ei dør da båten gikk på grunn.

– Heldivis var det en sykepleier med på turen, og hun tok raskt hånd om henne og fikk renset og dekket til såret. Helikopteret kom også ganske raskt til, forteller hun.

Ingen andre av passasjerene eller mannskapet på hurtigbåten ble skadet.

Hurtigbåten hadde sju passasjerer om bord i tillegg til en besetning på fire. Noen av passasjerene kom seg på land ved anløpet i Fleinvær, mens de øvrige som skulle videre ble hentet av skyssbåt.

Årsaken til hendelsen er så langt ikke kjent.

Her er politiets første Twitter-melding om hendelsen.

Laster Twitter-innhold

Hurtigbåten taues inn til Bodø Havn

Hurtigbåten taues inn til Bodø Havn av redningsskøyta «Skomvær III»

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Slept inn til Bodø

Redningsskøyta «Skomvær III» rykket raskt ut og satte kursen mot Fleinvær da meldinga om grunnstøtingen kom i dag tidlig. Ifølge skipper Gunnar Waagø, var det ikke spesielt dramatisk da de kom til stedet etter at helikopteret hadde forlatt.

– Hurtigbåten ble dratt av grunnen rundt klokken 10.20, og så ventet vi et par timer på slepetillatelse fra Sjøfartsdirektoratet, sier Waagø til NRK.no.

Like før klokken 14.30 ankom redningsskøyta Bodø havn med hurtigbåten på slep.

Skipper Gunnar Waagø

Skipper Gunnar Waagø på «Skomvær III».

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

– Litt skjelven fortsatt

Noen timer etter det hele er Benedicte Dahl fortsatt skjelven, men regner med hun er i god nok form til å servere i bryllupet på Sør-Arnøy i kveld.

– Nå skal det bli godt å få tankene over på noe annet og jeg gleder meg veldig til i kveld. Og så er jeg utrolig glad for at det gikk forholdsvis bra med hun som ble skadet, sier Dahl.

– Hvordan går det med båtskrekken nå da?

– Ja, jeg skal jo dra tilbake med båt til Bodø i morgen da, og kjenner at jeg ikke gleder meg så veldig til det. Man får jo en «støkk» i seg av å være med på noe sånt, men det går forhåpentligvis greit i morgen.

Slik så det ut fra innsiden av hurtigbåten

Slik så det ut fra innsiden av hurtigbåten

Foto: 03030-tipser