Høyre-topp gir seg på Stortinget

Høyres Ivar Kristiansen gir seg på Stortinget ved neste valg. – Det var nok ikke så mange som hadde trodd det, sier den aktive politikeren.

Stortingsrepresentant Ivar Kristiansen, (H), Nordland.

GIR SEG: Ivar Kristiansen har sittet på Stortinget i femten år og er i dag medlem av Stortingets utenriks,- og forsvarskomite.

Foto: Knut Falch / Scanpix

Ivar Kristiansen har sittet på Stortinget i femten år og er i dag medlem av Stortingets utenriks,- og forsvarskomite.

Under helgas partimøte for Nordland Høyre meddelte Høyre-toppen at han trekker seg fra posisjonen ved neste stortingsvalg.

– Til neste år har jeg vært på Stortinget i 16 år. Jeg har fortsatt mye engasjement, men mener at det er på tide å slippe til andre og talentfulle krefter, sier Kristiansen til NRK.no.

– Er det noe du har tenkt lenge på?

– Det er klart at når det nærmer seg valg stiller en seg spørsmål om man skal fortsette. Men det var nok mange som ble overassket og ikke hadde forventet seg dette.

Vil jobbe for nordområdene

Kristiansen sier at han ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre etter at han er ferdig som stortingspolitiker.

– Men nå har jeg vært på tinget så lenge at hvis jeg skal gjøre noe annet mens det fortsatt er kraft i meg, må jeg gjøre det nå. Jeg vet ikke akkurat hva jeg skal arbeide med, men jeg vil i hvert fall fortsette å bruke mitt engasjement for denne landsdelen.

Fram til stortingsvalget i 2013 har Kristiansen ingen planer om å ligge på latsiden.

– Hva er den viktigste kampsaken for din siste periode på Stortinget?

– Det er mange. Nord-Norge sitter på enormt mye ressurser som verden trenger. Det gjelder både fisk, olje og gass. Samtidig er forsvaret i nordområdene og dobbeltspor på Ofotbanen viktige saker som jeg vil bruke mye tid på.