Hopp til innhold

Hove inn i miljøkamp

Hovefestivalen kaster seg inn i kampen mot olje- gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Hove-fleetfoxes

MILJØFESTIVAL: Hove engasjerer seg i miljøspørsmål.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Det gjør de ved å gi pengestøtte til Natur og Ungdoms "High5- kampanje".

- Vi representerer på en måte en hel generasjon. Det handler om hvordan man behandler de mest sårbare områdene vi har. Å ikke engasjere seg ville vært urimelig, sier miljøansvarlig på Hovefestivalen Karen Landmark.

Prinsippsak

Leting etter olje og gass på langs utenfor Lofoten og Vesterålen starter på mandag.

Les: Fiskere sikrer oljeleting i nord

Hovefestivalen arrangeres på Tromøy utenfor Arendal, langt unna Lofoten og Vesterålen. Landmark ser ikke noe unaturlig i at en festival i sør engasjerer seg i nordområdene.

- Uansett om man er i sør eller nord, så tilhører man så absolutt samme verden. Saken handler om hvilken energifremtid vi ser for oss. Det handler det ikke om geografi, men om prisipper, slår Landmark fast.

Det er ikke kjent hvor mye festivalen har tenkt å gi, men Landmark hevder de skal gi så mye de kan. Nå vil de også utfordre andre festivaler til å gjøre det samme.

Veldig glad

Natur og ungdom leder Ingeborg Gjærum

VELDIG GLAD: Leder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum.

Foto: Arkivfoto: Trond Stenersen / NRK

Natur og Ungdom har engasjert seg sterkt i debatten rundt olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen. High5- kampanjen oppfordrer alle som ønsker å bidra i kampen til å gi et bidgrag til organisasjonen.

Leder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, er glad for at en av Norges største festivaler har valgt å gi en high 5.

- Det er selvfølgelig kjempehyggelig for oss at festivalen bidrar. Det er sånn i organisasjonen at når nesten alle jobber frivillig, så får vi mye miljøvern for pengene.