Hotellkongene skal bygge nye hoteller i Bodø

Det ligger an til hotellkrig i Bodø. Alle vil ha «en bit av kaka», og store navn som Arthur Buchardt og Petter Stordalen ønsker nå å bygge hoteller i Bodø. Stordalens Nordic Choice Hotels etablerer sitt andre hotell i byen, som skal stå klart innen begynnelsen av 2020.

Petter Stordalen

Petter Stordalen har store planer for Bodø, når han nå vil bygge selskapets andre hotell i byen.

Foto: Nordic Choice Hotels

– Å få Quality til Bodø er viktig for oss, og nå får vi en helt fantastisk beliggenhet. Med sjøutsikt og Hurtigruta som flyter forbi oss hver dag, skal dette bli et spennende hotellprosjekt. Vi holder nå på med tegninger, og alt er ferdigregulert. Hotellet vil få 480 sengeplasser, og jeg håper hotellet står klart innen 1. januar 2020, sier konserndirektør Eivind Tangvik i Quality Hotel.

Eivind Tangvik, konserndirektør Quality Hotel

Eivind Tangvik er konserndirektør i Quality Hotel, som nå skal bygge nytt hotell i Bodø i samarbeid med den lokale bedriften Hundholmen Byutvikling.

Foto: Nordic Choice

– Vi ønsker dem velkommen

Hotelldirektør ved Scandic Havet, Henry Hansen, er ikke redd for konkurranse om konkurranse- og hotellrommene i byen.

Henry Hansen, direktør Scandic Havet

Henry Hansen ved Scandic Havet ønsker både Nordic Choice Hotels og andre velkommen til byen.

Foto: Sahand Ammari / NRK

– At vi får konkurranse er bare positivt, så vi ønsker dem velkommen. Da vi åpnet Scandic Havet i 2014, økte vi kapasiteten i byen med 38 prosent, og Bodø trenger enda større kapasitet på hotellrom. Det de utfordrer oss på er konferanse, men det er flott da det nesten bare er vi som har konferansekapasitet, mener Hansen.

«Mange om beinet»

Fra før er Nordic Choice Hotels etablert i Bodø med Clarion Collection Hotel Grand Bodø, men Tangvik er ikke bekymret for at det nye hotellet skal utkonkurrere det eksisterende. Bodø har et stort marked for hotellovernattinger ifølge konserndirektøren. Tangvik opplyser at det er rundt 70 prosent belegg på hotellovernattinger i byen, og det er derfor ikke rart det er «mange om beinet» for å bygge hotell i Bodø om dagen.

I tillegg til de allerede etablerte hotellene, har både hotellmagnaten Arthur Buchardt og Corponor hotellplaner i Bodø. Buchardt vil bygge på Rønvikfjellet, mens Corponors The Storm skal bygges med 160 hotellrom i Bodø sentrum. Konkurransen virker likevel ikke å uroe Tangvik nevneverdig.

– Et så nytt og flott hotell som vi bygger nå vil naturligvis også føre til mer trafikk. Som ansvarlig for Quality Hotels, vet jeg jo ikke hva som blir realisert av de andre prosjektene heller. Men med vårt gode fullservice kurs- og konferansesenter tror jeg vi kan tilføre noe til byen, avslutter konserndirektøren.

– Vi skal være med og bygge Bodø som destinasjon

Det var hotellkongen Petter Stordalen selv som slapp nyheten under Citykonferansen Nord i dag.

– Hotellet skal bli en levende møteplass for hele byen. Vi skal bygge restauranter og barer, og vi skal være med på å bygge Bodø som destinasjon, lovte Stordalen i videoen som ble vist foran gjestene på Citykonferansen Nord i dag.