Han hørte ekteparet krangle før kona ble funnet drept

– Vi vurderte å gripe inn da vi hørte at de kranglet, men tenkte de skulle få ordne opp selv. Det var ikke noe vi hadde noe med, forklarte Kim Marius Isaksen fra vitneboksen.

Hørte ekteparet krangle før hun ble funnet død

Kim Marius Isaksen var nabo med ekteparet på campingplassen i Nesna, og vurderte å gripe inn da han hørte ekteparet krangle.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

I Rana tingrett tirsdag vitnet en av de siste som traff den avdøde kvinnen som politiet mener ble drept av sin egen mann på Havblikk camping i Nesna i fjor sommer.

Kim Marius Isaksen fortalte i retten at han hørte en høylytt krangel mellom tiltalte og hans kone i campingvogna, samme kveld som hun ble funnet død.

Naboene diskuterte seg imellom om de skulle gripe inn i situasjonen.

– Vi snakket mye om det frem og tilbake, og hva vi skulle gjøre. Så ble vi enige om å la dem ordne opp selv. De hadde sikkert kranglet før og ville krangle flere ganger. Så det var ikke noe vi hadde noe med, sier Isaksen til NRK.no.

– Hva tenker du nå om at du ikke grep inn?

– Jeg tenker at vi kanskje burde gjort det på en annen måte.

Naboene varslet om krangelen

Mannen i 60-årene har hele tiden nektet straffskyld for at han skal ha kvalt sin egen kone.

Politiets hovedetterforsker Atle Rokkan, har fortalt i retten at de ikke fikk vite om saken før det var gått over et halvt døgn. Politiet vurderte også om det kunne være en ukjent drapsmann.

– Det ble ikke funnet spor etter andre mistenkelige personer. Vi har ikke kunnet mistenke noen andre for dette drapet, sa Rokkan i retten.

Rettssak Nesna

Forsvarer Per Magne Kristiansen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Livreddende helsepersonell hadde ikke fattet mistanke om noe kriminelt, og det var naboene på campingplassen som varslet om at paret hadde kranglet.

Etter åstedsundersøkelser og vitneavhør ble tiltalte pågrepet.

Isaksen som hadde campingvogn bare noen få meter fra ekteparet, mener folk bør være flinkere til å gripe inn og vise omtanke for andre i slike situasjoner.

– Det bør man egentlig alltid være. Det er såpass mye rart rundt omkring og vi bryr oss for lite om andre, tror jeg.

– Tiltalte ba om obduksjon

Mannens forsvarer Per Magne Kristiansen, tror saken like gjerne kunne vært forbigått og ikke blitt noen straffesak i det hele tatt. Med mindre naboer og andre hadde varslet.

– Din klient ønsket vel ikke at denne saken skulle opp for retten?

– Han rekvirerte obduksjon på stedet samme kveld, slik at den slutningen må du ikke trekke, sier Kristiansen til NRK.no.

(artikkelen fortsetter under)

Mann pågrepet etter mistenkelig dødsfall

SKJEDDE PÅ CAMPINGPLASSEN: Politiet skjønte snart at det var noe mistenkelig med dødsfallet på Havblikk camping i juni 2013. Etter ei kort tid ble ektemannen siktet for forsettlig drap.

Foto: Hans Petter Sørensen / www.faroutfocus.no

– Har sett hun gi ham en ørefik

Da retten ble satt på nytt i dag var det en langvarig venn av ekteparet som vitnet.

Han fortalte at etter hans syn så hadde ekteparet hatt det godt sammen. Men han fortalte også at de kunne krangle høylytt.

– De har kranglet uten at det har vært noe alvorlig. Men hun kunne bli sint, og jeg har sett at hun har gitt ham er ørefik.

– Var hun redd han?

– Nei, hun var ikke redd ham, og det sa hun også: «Jeg er ikke redd deg».

Vitnet fortalte også at tiltalte kunne eksplodere i sinne, men at det gikk fort over.

Til slutt beskrev vitnet om hvordan han fikk beskjed om dødsfallet.

– Kona mi ringte og fortalte hva som hadde skjedd, jeg falt helt i kne. Jeg prøvde å ringe tiltalte uten hell, men han ringte til slutt tilbake.

– Han fortalte meg at han fant henne død i campingvogna. Jeg spurte hva som hadde skjedd, og hva dødsårsaken var. Da svarte han litt irritert: «Det vet da faen ikke jeg».