– Nå er tida inne for å binde strømprisen!

Ekspertene anbefaler å binde strømprisen. For om noen uker kan det allerede være for sent å gjøre en god avtale.

Høye strømpriser

Ekspertene oppfordrer til å binde de rekordlave strømprisene.

Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Ikke på fem år har strømprisene vært så lave som nå. Markedssjef i Kraft i Nord, Frank Sundermeier sier tida er inne for å binde prisen.

– Hvis du ønsker forutsigbarhet i strømprisen, er tida inne for å binde prisen nå. Jeg tror ikke det vil gå mange uker før vi får se en økning på fastprisen, sier Sundermeir.

Under 33 øre

Og fastprisene er historisk lave. I dag ligger prisene på under 33 øre kilowattimen på to - og tre årsavtaler, og ettårspris på under 30 øre.

De lave prisene skyldes fulle vannmagasiner som følge av økonomisk krise i Europa. Det har derfor blitt solgt mindre strøm enn vanlig, og ifølge ekspertene vil prisen bare kunne gå en vei, og det er oppover.

– Hvis ingen ting uforsett skjer skal forbruket gå opp og da vil også prisene gå opp, sier Frank Sundermeier.

Forbrukerrådet anbefaler

Regiondirektør i forbrukerrådet i Nordland, Torgeir Øynes, sier Forbrukerrådet anbefaler folk å binde strømprisene, så fremt forutsigbarhet i pris er det man er ute etter.

– Generelt så anbefaler vi at man binder strømprisen dersom man har behov for forutsigbarhet. Men det bør man kke gjøre for at man tror at man kan tjene penger på det. For det er realtivt lite sannsynlig, sier Øynes.