NRK Meny
Normal

Historisk bygning i brann på Sortland

Det brenner på Kvitbrygga på Sortland. Brannvesenet og Kystvakten er på stedet og jobber med å slukke brannen.

Brann - Kviutbrygga Sortland

Brannvesenet har begynt å rive panel på Kvitbrygga for å komme til. Her står brannmannskapene i en lift og slokker brann. FOTO/VIDEO: Jens Andre M. Birkeland

SISTE: Ifølge politiet startet brannen i forbindelse med brosteinsarbeid utenfor bygget. Klokken 10.15 jobber brannvesenet fortsatt med å slukke brannen.

Kystvakten bistår nå i slokkearbeidet, og har sendt en lettbåt med sjøpumper inn til land.

Politiet fikk melding om brannen i vest- og sørveggen på Kvitbrygga klokka 07.30. Det skal ikke ha vært noen personer inne i bygget da det begynte å brenne.

– Brannvesenet er i full gang med å slokke brannen. Politiet er også på stedet for å holde skuelystne unna, og sørge for sikkerheten, sier operasjonsleder Frode Strende ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Brannvesenet var tidlig på stedet og startet slokkingsarbeidet.

Tok fyr under panelet

Brann på Kvitbrygga på Sortland

Brannvesenet er begynt å rive panelet på brygga for å komme til.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

– De jobber med å slokke brannen ovenfra og jobber med å komme seg inn i veggene hvor det brenner, sier operasjonslederen.

Trolig må deler av panelet på bygget rives. Foreløpig er skadeomfanget ukjent.

Skulle legge brostein

– Kvitbrygga er en eldre trebygning. Brannen har oppstått i forbindelse med arbeid på stedet. Arbeiderne har forsøkt å få vekk litt snø og is i forbindelse med at det skulle legges brostein på stedet. Dermed har det tatt fyr under panelet.

Etterforskningen av brannen er i gang.

– Vi skal foreta avhør og samtaler med dem som jobber på stedet for å finne årsaken til hvorfor brannen startet.

Kvitbrygga like ved Kulturfabrikken og er en av Sortlands mest historiske bygninger. Bygget benyttes som utleiebygg for arrangement og festligheter.

Ifølge Bladet Vesterålen er Kvitbrygga er av Sortlands viktigste historiske bygg og er i Ellingsen-familiens eie. Kvitbrygga ligger like ved et annet historisk bygg, Rødbrygga. Begge er plassert øst for Kulturfabrikken, ved parkeringsplassen til Skibsgården på Sortland.

Brann på Kvitbrygga på Sortland.

Brannevesenet er på stedet og jobber med å slukke brannen.

Foto: Jens Andre M. Birkeland
Brann i Sortland
Foto: Jens Andre M. Birkeland