NRK Meny
Normal

Hevder Norwegian løy til passasjerer

Passasjerene som skulle til Bodø og Evenes i går kveld, ble holdt på bakken på Gardermoen. Flyselskapet beklager at passasjerer ble feilinformert.

Norwegian-fly

Seks av Norwegians flygninger ble fredag kveld. To av dem skulle fra Gardermoen til Nord-Norge.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Øyvind Hem var en av mange som ble rammet av Norwegians flyproblemer fredag kveld.

59-åringen skulle egentlig reise fra Gardermoen til Evenes i Nordland, men kom seg aldri nordover da han skulle. Da han fikk høre grunnen ble han mildt sagt overrasket.

– Alle som hadde billett ble bedt om å kontakte Norwegians skranke. Der fikk vi beskjed om at avgangene til Bodø og Evenes var avlyst på grunn av dårlig vær i Nord-Norge, sier Hem til NRK.

Men i den nordligste landsdelen var ikke været dårlig, snarere tvert imot. Det fikk også mange av passasjerene med seg kjapt.

– Veldig mange tok øyeblikkelig fram mobiltelefonen og sjekket yr.no med en gang. De som hadde kontakter i Nord-Norge ringte dem og fikk beskjed om godt vær.

Reagerer på forklaringen

Passasjer

Passasjer Øyvind Hem (59) var en av mange reisende som ble rammet av Norwegians flyproblemer fredag kveld.

Foto: Privat

Hem forteller at stemningen i køen ved skranken raskt ble amper og mener Norwegians forklaring for hvorfor flyet ble innstilt er under enhver kritikk.

– Alt kan gå i stykker og det er i utgangspunktet ingen krise med kanselleringer. Alle er vel veldig fornøyd med at de sier ifra om flyene ikke er i god nok stand, men dette var utrolig amatørmessig håndtert.

Selv fikk han ikke vite om Norwegians tekniske problemer før han så det på nyhetene etter å ha kommet på hotellet.

Han har full forståelse for at selskapet kan ha tekniske problemer med flere fly samtidig og at det kan være vanskelig å skaffe reservefly, men reagerer på at man i dette tilfellet kom med en annen forklaring som i ettertid viste seg å ikke stemme.

Beklager dårlig informasjon

Det var Norwegians avganger mellom Arlanda-Gatwick, Gatwick-Arlanda, Oslo-Kiev, Kiev-Oslo, Oslo-Evenes og Oslo-Bodø som i går ble innstilt. Ifølge selskapet skyldtes alle kanselleringene tekniske problemer. Det gjaldt også de to flyene som skulle til Nord-Norge.

– Grunnen til at flyene ble kansellerte var tekniske problemer på fly på vei inn til Oslo. Avgangene nordover ble dermed så forsinket at de ikke ville rukket stengetiden til flyplassene. Hvorfor de i skranken har sagt noe annet må skyldes en misforståelse, sier informasjonsmedarbeider Julius Støback i Norwegian.

Han sier seks kanselleringer på en kveld er mer enn de vanligvis har og ønsker, men at det ikke er uvanlig.

Beklager dårlig informasjon

At passasjerene som skulle til Bodø og Evenes fikk en annen forklaring enn at kanselleringene skyldtes tekniske problemer, beklager han.

– For det første beklager vi at vi ikke fikk passasjerne dit de skulle i tide. Vi gjør det vi kan for å få de av gårde så raskt som mulig. Vi beklager selvsagt også at de har fått feil informasjon. Det var ikke et bevisst forsøk på å lure noen.

Øyvind Hem kom seg i dag til Evenes og er nå på ferie i Grovfjord i Sør-Troms. Han har aldri opplevd noe lignende tidligere, men poengterer at Norwegian håndterte situasjonen bra i etterkant.

– Den praktiske gjennomføringen med hotell og slikt gikk greit. Det tok selvsagt litt tid med to fulle fly, men det må man regne med.