Blir beskrevet som «tomgods» av politisk motstander

På Helgeland er det full bompengekrangel. Nå hetser politikerne hverandre på nettet. – «Tomgods» er et ord som slår meg, skriver høyrepolitiker Christine Schybaj Antonsen om naboen, stortingspolitiker Tor-Arne Strøm.

Tor Arne Strøm

Bompengetilhenger Tor Arne Strøm blir hetset på Facebook. Ikke bare privatpersoner, men også lokalpolitikere ville si hva de mente om stortingspolitikeren.

Foto: Malvin Eriksen / NRK

På Facebook blir bompengetilhenger og arbeiderpartimann Tor-Arne Strøm hetset på det groveste av privatpersoner. Men også kommunestyrerepresentant for Rana Høyre, Christine Schybaj Antonsen ville si hva hun mente.

Det begynte med en status på Facebook sist helg, der en av Schybaj Antonsens Facebook-venner skrev, ifølge Rana Blad: «har i et anfall av kannibalisme bestemt seg for å spise hjernen til Tor-Arne Strøm. Tenker den egner seg som forrett.»

– Tomgods er et ord som slår meg

Og det fortsatte på følgende vis: «Spiselig for griser, kanskje. Gourmeter, derimot, - bruker bare de beste og ferskeste råvarene. Ikke tvilsomme deler av selvdøde dyr. Non apetite, mon amie ;-)»

Til dette svarte Schybaj Antonsen, som også er leder for oppveksts- og kulturutvalget i Rana kommune:

«Holdt nesten på å skriv noe, men man kan jo bli saksøkt. Tomgods va et ord som slo meg;)»

Legger meg langflat

Schybaj Antonsen er lei seg for det hun skrev og har slettet kommentaren.

– Det var kjempestygt gjort av meg og jeg angrer. Tor-Arne Strøm er grei kar, selv om jeg ikke er enig alt han sier, forteller kommunepolitikeren til NRK.no.

Hun forteller at hun bor i samme borettslag som Strøm og vil også be om unnskyldning.

I fremtiden vil hun også være mer forsiktig på sosiale nettsteder.

– Jeg synes det er veldig artig å starte en debatt, men nå tør jeg nesten ikke legge ut en liten lenke engang. Det må nok bli mer forsiktig fremover, sier hun.

– Dette er lavmål

Tor-Arne Strøm selv er overrasket over kommentaren fra Schybaj Antonsen.

– Jeg er overrasket over at hun hiver seg på her. Jeg hadde tiltrodd henne et høyere nivå. Ikke minst med tanke på at hun jobber innen skolen, sier han til Rana Blad.

Strid om bompenger

Likevel fastholder Schybaj Antonsen kritikken mot det hun mener er en stat som overkjører kommunene.

Stridens kjerne er gjennomføringen av «Veipakke Helgeland»som skal gi utbedret E6 gjennom regionen. Veiutbygginga er kostnadsberegna til om lag 4 milliarder kroner. En betydelig del av dette beløpet skal finansieres ved hjelp bompenger.

Men Høyrestyrte Hemnes kommune nekter å være med på prosjektet. Dermed har det brutt ut full krangel. Staten vurderer å overkjøre overkjøre kommunen for å presse igjennom bomstasjonen.

– Mange blir kjempehardt ramma av dette. Noen plasser vil de få bommer, og andre ikke. Det er skatt som rammer noen kjempehardt. Det er andre og bedre måter å finansiere vei på, sier høyrepolitikeren.

Tidligere Ap-politiker

Til alt overmål er Schybaj Antonsen tidligere medlem av Arbeiderpartiet. Hun skiftet til Høyre for et par år siden.

– Jeg fronta hardt at jeg var i mot bompenger allerede da, men jeg fikk jo høre tydelig av mine kollegaer at jeg måtte skjønne at det var den eneste løsningen. Det er befriende og endelig kunne synge ut mot bompengene, sier hun.