Her vil ministeren ha milliardbygget

Næringsminister Monica Mæland har avgjort hvor det nye bygget til Brønnøysundregistrene skal bygges.

Schrødergården i Brønnøysund

Her i Schrøderkvartalet vil næringsminister Monica Mæland plassere det nye bygget til Brønnøysundregistrene.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Valg av tomt for nytt bygg til Brønnøysundregistrene har engasjert lokalsamfunnet i Brønnøysund.

Næringsminister Monica Mæland har vurdert dette grundig, og fått innspill fra Brønnøy kommune samt ledelse og ansatte ved Brønnøysundregistrene. Nå er tomtevalget tatt, og det vil bringe byggesaken et langt steg videre.

– Jeg er glad for å fortelle at det nye bygget til Brønnøysundregistrene skal bygges i Schrøderkvartalet. De ansatte ved registrene har i lang tid hatt krevende arbeidsforhold, og nå skal de få et nytt, moderne bygg, sier næringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Departementet har lagt vesentlig vekt på at aktiviteten til Brønnøysundregistrene kan samles på et sted. Tomta tar også hensyn til behovet for plass på lang sikt.

– Det er lagt stor vekt på at Brønnøy kommune ønsker å ha bygget i sentrum og at ledelse og ansatte ved Brønnøysundregistrene mener en sentrumsløsning er attraktiv.

– Det nye bygget skal bidra til å profilere både Brønnøysund og Brønnøysundregistrene på en positiv måte. Jeg er glad for at Statsbygg er godt forberedt til å jobbe videre med prosjektet. Det skal de gjøre i nært samarbeid med kommunen og Brønnøysundregistrene, sier Mæland.