Her treffer dødssyke Bill familien for første gang på fire år

Bill fra Liberia har kun kort tid igjen å leve. I dag fikk han se familien sin igjen etter at irske Shirley samlet inn over 60.000 kroner.

Bill fra Liberia har kun kort tid igjen å leve. I dag fikk han treffe familien sin for første gang på fire år.

Mer enn ett døgn etter at datteren og hennes mor la ut på den lange reisen fra Afrikas vestkyst, fikk Bill møte de to igjen.

33-åringen rømte fra Liberia for fire år siden på grunn av den politiske situasjonen i landet. Siden da har han ikke sett verken datteren eller ungdomskjæresten sin, og det trodde han heller ikke han kom til å få gjøre igjen.

– Datteren min var et barn da jeg forlot landet mitt. Å se henne stor som dette gjør meg veldig glad og takknemlig.

Glad og takknemlig

Men at den lille familien skulle gjenforenes i Nordland, var langt fra noen selvfølge. I kulissene har en 82 år gammel dame fra Irland jobbet hardt for å finne penger og ordne papirarbeidet for reisen.

Allerede før billettene var bestilt hadde nemlig Shirley Bottolfsen samlet inn over 60.000 kroner. Både Bodø-folket, hurtigrutepassasjerer og lokalt næringsliv er blant dem som har bidratt med penger til innsamlingsaksjonen.

Dermed kunne 14 år gamle Choicee i dag møte sin far igjen.

– Jeg er veldig glad og takknemlig for å se faren min igjen, sa jenta da NRK møtte henne og foreldrene på flyplassen i Bodø.

– Det har vært en drøm

Én måned etter at Shirley Bottolfsen startet arbeidet med å samle familien igjen, fikk hun i dag se det hun nesten ikke trodde hun skulle klare å få til.

– Dette er et stort øyeblikk for meg. Det er det fineste øyeblikket i livet mitt. Da jeg så far og datter møtes etter fire år, var det veldig fint.

82-åringen har etter hvert blitt et svært kjent ansikt i Bodøs bybilde. I mer enn 30 år har hun samlet inn penger, klær og mat til byens trengende.

På 80-årsdagen ble hun hyllet av daværende Bodø-ordfører Ole Hjartøy og Bodø-folket og i fjor ble hun utnevnt til årets «ålreite dame» for innsatsen hun har lagt ned.

Liberiske Bill og Shirley Bottolfsen

Én måned etter at Shirley Bottolfsen startet pengeinnsamlingen var familien samlet på Bodø lufthavn i dag.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Får én måned sammen

Arbeidet med dagens gjenforening beskriver hun som noe av det mest takknemlige hun har gjort.

– Det har vært en drøm å samle inn pengene. Det har ikke vært noe problem i det hele tatt. En dag gikk jeg ut med en bøsse og fikk inn 6.000 kroner.

Bill har uhelbredelig kreft, men får nå 35 dager sammen med familien Bodø. Hva som skjer etter det er usikkert. Planene for den neste måneden er imidlertid spikret.

– Vi skal være sammen og leve som en familie. Det blir tøft når de reiser, men mens de er her skal vi leve som en familie.

Shirley Bottolfsen

Shirley Bottolfsen synes innsamlingsaksjonen har gått som en drøm. I dag fikk hun se familien samlet igjen.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK