NRK Meny
Normal

Her står brøytebilen i grøfta

Snøfall og milde temperaturer har skapt vanskelige kjøreforhold i hele fylket. – Ingen tegn til bedring, advarer meteorologen.

Brøytebil i grøfta

Det har vært en hektisk dag for brøytemannskapene i Nordland. Denne brøytebilen sklei i grøfta da han skulle brøyte gangfeltet, og måtte ha hjelp av bergingsbil.

Foto: Eirik Westgård

– Det er ekstremt glatt og mye sørpe her. Brøytebilene har kjørt i ett hele tiden, men det er så mildt at det renner sørpe inn på veien, forteller bilberger Robert Johansen i Viking redningstjeneste på Rognan.

Han har fått flere telefoner fra bilførere som har bedt om hjelp til å komme seg opp på veien. Blant de brøytebilsjåføren som stod fast i Setså i Saltdal kommune.

– Han skulle brøyte gang- og sykkelstien, men sklei ut i grøfta og stod fast. Det kom et par telefoner fra andre bilister som også stod fast andre steder også, men de måtte vente til brøytebilen var på veien igjen, forteller Johansen.

På riksvei 77 i Junkerdalen var veien stengt i en periode etter at et vogntog ikke kom seg videre.

Dårlige forhold i vente

Meteorologen forteller at de vanskelige kjøreforholdene kan komme til å vedvare også utover ettermiddagen og natten.

– Det blir en god del vind, snø og snøfokk i ettermiddag. Først i Lofoten og Vesterålen og så brer det seg i resten av fylket. Det blir kaldere og mer snø og vind som vil kunne gi dårlig sikt, spesielt på fjellovergangene, forteller Geir Bøyum, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Politiet oppfordrer bilister om å kjøre forsiktig på de dårlige forholdene.

Laster Twitter-innhold