NRK Meny
Normal

Her spiller de for 4000 publikummere

Elevene ved Bodø kulturskole var blant aktørene som underholdt tusenvis av bodøværinger på tur langs elveparken i kveld.

Musikere fra Bodø kulturhus opptredde

I starten av turarrangementet Elvelangs - Bodøelva 2015 møter publikum sang og musikk fra Bodø kulturskole.

Foto: Amanda Åsberg

Et samarbeid mellom Nordlandssykehuset, Kirkens bymisjon, Student i Nord og Bodø kommune bidrar til å ta elvevandring til nye høyder for befolkningen i Bodø.

Hvert år arrangeres en fire kilometer lang trimtur langs Bodøelva for alle som ønsker å delta. Underveis er det flere poster med underholdning av ulik slag, og turen avsluttes med fyrverkeri.

– Vi ønsker å få folk ut i marka og nærområdet, samtidig som vi byr på spennende kulturelle opplevelser i høstmørket, forteller arrangør Lene Pedersen.

Elvelangs i høstmørket

Hele den fire kilometer lange løypa er lyst opp av fakler.

Foto: Amanda Åsberg

Tiltak for folkehelse

Talte 4000 deltakere

Inger Simonsen og Tonje Ravneberg Firing talte alle turgåerne.

Foto: Amanda Åsberg

Arrangementet har nå blitt gjennomført for fjerde gang, og formålet er å få flere ut i Bodømarka.

– Mange vet ikke om den flotte naturen nærområdet i Bodø har å by på, sier arrangør Inger Simonsen som talte alle de frammøtte.

Ute i den friske høstlufta får deltakerne både mosjonert, men også opplevd kulturelle bidrag fra flere aktører som står stasjonert underveis i løypa.

– Elvelangs er et folkehelsearrangement som både dreier seg om mosjon, musikk, dans, skuespill og andre kulturelle bidrag, forteller Simonsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Korpset Bodø Janitsjar spilte ved inngangen

Korpset Bodø Janitsjar var velkomsten til publikum.

Foto: Amanda Åsberg

– Morsomt å være med

Løypa er opplyst av 1700 fakler, og ett hundretalls lys henger rundt i trærne. Det er kort opphold mellom hver av postene med ulike bidrag.

Kulturskolen møtte opp

Jørgen Olsen, Mathilde Sofie Nilssen og Johanne Reinan fra Bodø kulturskole øvde på sitt neste teaterstykke i løypa.

Foto: Amanda Åsberg

– Det er morsomt å øve til neste teaterforestilling her i marka, forteller Jørgen Olsen fra Dramalinjen til Bodø kulturskole.

Blant de fremmøtte er det både store og små som spaserer fra start til slutt. For noen blir kvelden som avsluttes med fyrverkeri klokken 22.00 i lengste laget.

– Det er utrolig koselig å gå her med alle lysene og høre på musikken, men vi gruer oss til å stå opp i morgen, sier Ann Kristin Lorentzen som hadde med seg sønnene på turen.

Fornøyde med arrangementet

Ann Kristin Lorentzen, Benjamin Voie, Vegard Lorentzen og Michael Lorentzen var blant de som møtte opp til gåturen.

Foto: Amanda Åsberg