NRK Meny
Normal

Her sjekker du inn på sykehuset automatisk

På Nordlandssykehuset i Bodø skal pasientene nå sjekke inn til timer på samme måte som de sjekker inn på fly.

innsjekk

Fra nå av kan alle pasienter med time på Nordlandssykehuset sjekke inn på en av disse tre skjermene

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Ved hovedinngangen på Nordlandssykehuset blir pasientene møtt av tre skjermer. Skjermer som minner mye om innsjekkingsskjermene mange bruker når man skal ut og reise med fly.

– Alle pasientene som har poliklinisk time, skal fra nå av sjekke inn og ikke henvende seg i resepsjonen. De skal gå til automater sånn som de har gjort på flyplasser og skrive inn en referansekode eller navnet og fødselsdatoen. Da er de sjekket inn til timen sin, sier prosjektleder Lars Eirik Hansen.

Innsjekk

Tre berøringsskjermer møter pasientene ved hovedinngangen på Nordlandssykehuset i Bodø.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Veldig enkelt

Nyvinningen er en liten bit av oppgraderingen som skjer på Nordlandssykehuset i Bodø. Den nye K-fløyen på Nordlandssykehuset er på 16.000 kvadratmeter fordelt på ni etasjer og koster 1,050 milliarder kroner.

En av de første som fikk prøve ut det nye systemet var Venelina Hagen-Gården fra Mo i Rana.

– Det virket veldig lett. Det er akkurat som når man kjøper togbilletter, sier hun til nrk.no.

I går ble systemet tatt i bruk. Allerede første dag benyttet halvparten av pasientene seg av tilbudet.

Slutt på å sitte på venterommet

For sykehuset betyr det nye systemet at at skrankepersonell får brukt arbeidsdagen mer effektivt. Likevel er det pasienten de mener har mest å tjene på det.

– Hvis pasientene registrerer mobilnummeret sitt får de fortløpende sms om hvor lenge det er til timen. Det gjør at de slipper å sitte på venterommet i mange timer, men heller kan bruke tiden på andre ting, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen.

Nordlandssykehuset er det tredje sykehuset i landet som innfører et slikt innsjekkingssystem. Fra før har det blitt tatt i bruk på St. Olavs hospital i Trondheim og på Sykehuset Østfold. Nordlandssykehuset har likevel et mer avansert system.

– Etter hvert vil systemet bli slik at behandlerne på sykehuset har totaloversikt over hvor pasienten er. Vi får et mer effektivt system ved at behandlere kan kalle inn pasienter som egentlig står senere i køen hvis systemet viser at pasienten som har timen av en eller annen grunn ikke er klar til behandling, sier Lars Eirik Hansen.

innsjekk

Prosjektleder Lars Eirik Hansen mener pasientene får en mer effektiv behandling når de sjekker inn til timene.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK