Se NM i biljard direkte her

I helga arrangeres NM i biljard i Bodø for andre året på rad. Du kan se hele mesterskapet direkte på NRK.no.

Video NM Biljard i Bodø

NM Biljard i Bodø

Hele 22 spillere fra Nord-Norge stiller til start når årets Norgesmesterskap i biljard går av stabelen i Bodø denne helga.

Det skal konkurreres i disiplinen 10-ball over tre lange dager på Royal Bowling på SAS-hotellet.

Nesten halve startfeltet er fra Bodø, Fauske og Tromsø og aldri før har de nordnorske spillerne stilt sterkere.

Tre spillere fra Bodø og en fra Tromsø er i den øverste divisjonen i biljardsporten i Norge og har gode sjanser til å komme langt på hjemmebane.

– Mulighetene er bra. Vi har fire som kan nå langt. Har de dagen og mentaltfokus på plass er de medaljekandidater. Se opp for Jan Gustav Imingen fra Bodø, sier turneringsleder Alexander Hansen i Arctic Biljardklubb.

– Vi har også noen outsidere fra lavere divisjon som kan gjøre det bra.

(artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Mindrebøe

Kristoffer Mindrebøe (18) fra Moss vant NM i fjor. Finalen, som ble spilt mot Roger Lysholm fra Trondheim, kunne ikke ha vært tettere. Stillingen var 7-7 før 18-åringen vant det siste partiet og avgjorde til 8-7.

Foto: Andreas Budalen / NRK

Tøff konkurranse

Likevel blir det tøff konkurranse mot de beste spillerne fra Oslo og Trondheim.

Tittelforsvarer fra forrige NM i Bodø, Kristoffer Mindrebøe, stiller til start sammen med veteranen Vegard Kristiansen fra Trondheim, som flere av de siste årene har innkassert mange mesterskap.

I alt seks knallsterke utfordrere til tittelen stiller fra Trondheim. Også elve spillere fra Oslo området har spisset formen inn mot helgen.

– Favoritten til årets tittel er Kristoffer Mindrebøe som allerede har en tittel i år i 8-ball. Han er stødig, misser sjelden baller og har et vanvittig trykk i støtet, sier Hansen.

The best games ever

Arctic Biljardklubb ble tildelt prisen «beste arrangement» fra Norges biljardforbund etter fjorårets Norgesmesterskap. En utmerkelse både Arctic og arrangørstedet er stolte av.

– Spillerne trives veldig godt i salongen til Royal Bowling. Her er det samme bord som brukes på de store turneringene rundt om i Europa. Forholdene er optimale og rettferdige for deltakerne.

Følg mesterskapet direkte

NRK sender direkte fra mesterskapet på nettet hele helgen. De beste spiller på tv-bordet, der tre kamera dekker hvert støt fra fredag til søndag.