Her ser du Hurtigrute-parodiene

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hurtigruten minutt for minutt er slutt. For deg som sørger over det, finnes det trøst på nettet. Bare se hvor kreative Hurtigrute-seerne er.

Youtube, en internettside hvor brukerne kan dele videoklipp, ligger det for øyeblikket en mengde videoer som parodierer seersuksessen Hurtigruta minutt for minutt.

I Kristiansund har Eirik Haukenes laget en original video, som er en hyllest til maratonsendingen fra Bergen til Kirkenes.

Haukenes, som er videojournalist i NRK Møre og Romsdal, filmet seg selv både da han hentet posten og da han klippet plenen.

– Jeg, som mange andre, var en stor fan. Kona og jeg satt og ventet på at Hurtigruta skulle legge til kai i Kristiansund, og da kom jeg på ideen om en parodi, og gikk rett ut og filmet at jeg gikk ut i postkassa. Dagen etter filmet jeg at jeg klippet plenen, sier han.

  • Her ser du Eirik hente posten:

Tisseruta - minutt for minutt

Jens Overvik fra Mo i Rana er ikke dårligere.

Han tok med seg hunden Ares på tur og filmet den fire minutter lange lufteturen - til glede for alle dere som ikke får nok av minutt for minutt-konseptet.

– Dette er i aller høyeste grad en hyllest. «Hurtigruta minutt for minutt» fenget meg mye mer enn jeg noen gang hadde trodd. Jeg satt oppe til langt på natt, ofte i flere timer av gangen. Det var så bra at jeg ville lage en humoristisk vri, sier Overvik til NRK Nordland.

Hvilken av parodiene synes du er best? Diskuter nederst i saken:

Bergensk parodi

Men det stopper ikke her. I Bergen fulgte Bergensavisen den lille ferga "Beffen" som går fra Bryggen til akvariet.

Video Beffen

Beffen, minutt for minutt

Og i Østfold festet de et kamera på Bastøyferga, som går over Oslofjorden, fra Moss til Horten.

Video 6d335812-bddb-4a0c-be9c-c222f0dc9672.jpg

Bastøferga - Minutt for minutt.

Originalen best?

Det er kanskje sånn at flere av dere likevel synes originalen er best. Da er trøsten at NRK1 i kveld sender en høydepunkt-sending fra klokken 21.30.

Det er liten tvil om at maratonsendingen ble en suksess. Hurtigruteskipet lokket over 2,6 millioner nordmenn til TV-skjermen.

NRKs direktesending av en tur med Bergensbanen i fjor overgikk alle forventninger. Hurtigruten minutt for minutt har engasjert minst dobbelt så mange, et engasjement som strekker seg langt utenfor norske TV-stuer.

I sosiale medier har nordmenn og utlendinger hyllet TV-programmet, Hurtigruten og norsk natur og påpekt det absurde i å følge med på en båttur i over fem døgn nesten uten kommentarer.

Om du savner Hurtigruten, ser du høydepunktene her:

Video Recap Hurtigruta